Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей звершив Різдвяні богослужіння в солом’яному облачінні

Єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун Різдвяні богослужіння у Катедральному соборі в Сокалі, в монастирському храмі св. Юрія у Червонограді та в парафіяльній церкві с. Малехів звершив в богослужбовому одязі зі соломи.

Задум належить єпископу Михаїлу, виконання роботи здійснила Наталія Семенівна Лашко, викладач Кам’янець-Подільського Національного університету, член Спілки народних майстрів України.

Згадуючи умови в яких перебувала Пресвята Родина під час народження Ісуса Христа, архиєрей зазначив, що «сіно, яке постелила Пресвята Богородиця для новонародженого, є одним з головних елементів Різдвяних свят. Не ялинка, а сіно, дідух, які є плодом землі. Це сіно, солома проходять через руки, якими ми робимо послугу для Дитятка, щоби зігріти Його». Також «солом’яні ризи символізують вертеп. Сіно – це наші старання, які ми докладаємо, щоби Дитяткові було тепло і приємно бути серед нас. Це не просто так, бо так гарно. Символ цього сіна – це наша доброта, наші старання, які вкладаємо в життя, зокрема, щоби прийняти новонародженого Христа», – наголосив владика.

До солом’яних риз архиєрей одягнув солом’яні мітру і панагію, які були виготовлені раніше. Таким чином повстав новий повний комплект богослужбових риз єпископа виготовлених зі соломи.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336