Послання 2024

Пошук по сайту

Різдвяне богослужіння у Сокалі

7 січня Архиєрейську Божественну Літургію звершено в Катедральному соборі свв. апп. Петра і Павла в Сокалі.

Єпископ Михаїл Колтун закликав до єдності народу і підтримки один одного. «За світлом зірки» ми йдемо до новонародженого Христа, щоби відчути братню єдність, бо Господь нас ріднить, робить братами і сестрами, єднає і дає нам свою силу, свою міць, бо у тому єднанні є Господь і його благословення». «Хто не зміг прийти на богослужіння ми засилаємо їм з амвона наше християнське вітання. Хай це відлуння доходить до кожної душі. Хай Різдво Христове заохочує нас до віри і любові, хай наші сподівання здійсняться і хай радість буде повна», – побажав владика.

Служачи Літургію в солом’яних ризах архиєрей зазначив, «що солома, сіно, які ми стелимо під час Різдвяних свят є символом теплоти нашого серця, нашого старання, бо ми хочемо Богові зробити приємно нашими руками, нашими стараннями. Як бачимо ікони зроблені з соломи, ангели, Пресвята Богородиця і всі вертепні особи. В такій спосіб, щоб те, що Бог нам дає у житті, щоб ми брали і тим вітали Бога, який приходить до нас і до наших ближніх».

Щодо святкової атрибутики, яку вживаємо в храмах чи оселях, єпископ наголосив: «В Церкві існує така культура, щоби те, що в храмі було чи священик вживав – на смітник не викидати». «Ці речі надавали нам свято, благословення. Тому дідуха можемо дати для домашніх тварин, а ялинку спалити і цей «дим буде вашою молитвою», бо вона стояла на святі і нехай ваші молитви, з тим димом возносяться як це кадило, що ми в церкві кадимо… «щоб бути культурними, вихованими, духовними християнами, щоб з вас всі інші навчалися такої гарної, культурної, християнської поведінки», – підсумував архипастир.

Наприкінці Літургії освячено ікону блаженного священномученика Омеляна Ковча, покровителя Катедральної парафії, відтак душпастирі привітали усіх парафіян та гостей зі святом.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336