Послання 2024

Пошук по сайту

У Річках освячено нову дзвіницю

29 вересня у парафії с. Річки Рава-Руського деканату здійснено чин освячення новозбудованої дзвіниці, на якій розміщені три дзвони: святого Володимира, святого Хреста та Матері Божої Неустанної помочі.

Провів богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун разом зі священиками деканату. У проповіді архиєрей звернув увагу на назву дзвонів та пояснив їхнє значення. Говорячи про дзвін св. Володимира, єпископ наголосив: «Щоб у цей Рік віри ми могли чути голос св. Володимира, щоби благодать святого Хрещення нас обмила, очистила, наповнила і зцілила, щоби надала нам повноти благодатного життя, щоби ми мали чим тішитися. Щоб не тільки ми пам’ятали, що охрестилися, але щоб те хрещення втілювалося в наше щоденне життя». Кажучи про дзвін св. Хреста Господнього, проповідник зазначив: «Нехай цей голос любові долине до нас і нехай сповняє наші серця і ціле наше життя». Перед тим як задзвонив дзвін Матері Божої Неустанної помочі, владика сказав: «Пресвята Богородиця скликає всіх нас до церкви, до Бога, бо вона хоче розділити з нами радість свого служіння і почути наші молитви. Хай цей голос дзвону для нас буде дорогим, щоб почувши його ми могли на крилах нашої віри йти за ним».

На завершення настоятель парафії о. Михайло Колтун подякував усім доброчинцям за допомогу у споруджені дзвіниці. Відтак єпископ окропив вірних свяченою водою та провів перед храмом катехитичну розмову з парафіянами.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336