Послання 2024

Пошук по сайту

У Червонограді висвячено нових дияконів ЧСВВ

В неділю 22 вересня, у храмі св. Юрія м. Червонограда, де колись прийняв дияконські свячення Слуга Божий митрополит Андрей Шептицький, рукоположено трьох дияконів Чину Святого Василія Великого: Іпатія Ващишина, Йосафата Герляка та Юстина Бориса.

Очолив Божественну Літургію та уділив дияконські свячення Преосвященний владика Михаїл Колтун. У проповіді, єпарх Сокальсько-Жовківський закликав присутніх, дивлячись на нових дияконів, розуміти «звідки беруться богопосвячені особи і для чого вони є призначені в Церкві». «Вони є не тільки для того, щоби в чорних рясах ходити, бо їхнє внутрішнє призначення – ділитися вірою. Їх ми повинні шанувати, любити і плекати в своєму житті, щоб Церква мала той внутрішній образ подоби до Бога», – зазначив архиєрей.

З владикою-святителем співслужили: радник Провінції Найсвятішого Спасителя о. Сергій Крутовський, ЧСВВ зі Золочева, настоятелі василіянських обителей зі Львова, Дрогобича, Жовкви, Володимира та інші священики з монастирів у Львові, Брюховичах, Варшаві, єпархіальне духовенство.

У підсумковому слові, ігумен Червоноградської обителі ЧСВВ, о. Ігнатій Москалюк, розповів про те, що митрополит Андрей Шептицький у цьому монастирі склав Вічні обіти, отримав дияконські свячення, а відтак був професором семінарії. «Ті часи з сьогоднішнім днем дуже тісно переплітаються і цей день став ще однією важливою сторінкою історії нашого монастиря», – наголосив отець-настоятель.

Наостанок новодиякон Юстин висловив слова вдячності від імені новопоставлених дияконів «за шлях, який вони пройшли» та запросив всіх «у подальшу мандрівку з Господом».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336