Пошук по сайту

У Желдці освячено новий храм

7 липня у с. Желдець Кам’янка-Бузького деканату освячено новозбудований храм Різдва Івана Хрестителя.

Урочисте богослужіння очолив єпархіальний архиєрей Михаїл Колтун, який рукоположив у сан священства Андрія Данилюка, вихідця з парафії селища Підкамінь, та уділив нижчі свячення Володимиру Швагуляку та Ігорю Колбасюку.

Проповідь виголосив о. Віталій Дуткевич, ЧСВВ, який на прикладі святого Івана Хрестителя, що «називав речі своїми іменами», заохотив вірних не боятися говорити правду і свідчити своїм життям про християнську віру. Для цього – зазначив проповідник – потрібно мати моральних авторитетів, таких як Митрополит Андрей, Патріарх Йосиф і блаженні мученики нашої Церкви.

На завершення богослужіння єпископ Михаїл наголосив, що спільна молитва в новопосвяченому храмі має свідчити про братню любов між парафіянами і ця «єдність у молитві – це унікальна можливість заявитися перед Богом», що ми є Церквою. Коли хтось гнівається на ближнього, той віддаляється від Церкви, адже «Церква – це є та атмосфера, де ми всі є брати і сестри», – підсумував архипастир.

Від імені всієї парафії о. Володимир Шуба подякував усім, хто долучився своїми пожертвами, щоб збудувати за два роки новий храм і тим самим знайти розв’язку у майнових відносинах між православною і греко-католицькою громадою села. Натомість сільський голова Михайло Пітковський вибачився перед парафіянами, що не зумів об’єднати дві церковні громади.

Довідка
Громада УГКЦ села Желдець була зареєстрована 1991 року, але парафіяльний храм Воскресіння Господнього було передано громаді УПЦ КП. З того часу греко-католицька громада збиралася на богослужіння біля невеликої каплиці поруч церкви і молилася під відкритим небом в усі пори року. У 2011 році розпочалося спорудження нового храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336