Послання 2024

Пошук по сайту

У Новому Виткові відзначили ювілей 100-ліття храму

З нагоди 100-літнього ювілею церкви, у день храмового празника Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа, велику радість і благодать відчули мешканці села Новий Витків Радехівського деканату.

Після привітання від настоятеля храму о. Михайла Левицького і молоді парафії, владика Михаїл Колтун освятив нові дзвони, які були придбані з пожертв жителів села, а відтак, розпочалася святкова Божественна Літургія.

У проповіді єпископ наголосив на необхідності росту віри, яка відображається через наші діла і життя, яка є спасенною дійсністю, що дається людині в хрещенні, а відтак, має довести нас до Христа. Владика закликав парафіян не занедбувати життя в Святому Дусі та тої благодаті, яка була нам дана у Святій тайні Хрещення. Опісля архипастир закликав присутніх: «не загубитися в суєті і метушні цього світу, а пам’ятали про Христа, який завжди є з нами, в першу чергу в Святій Євангелії. Святе Євангеліє – це книга, яка дана нам у спадщину від Бога. Це книга, в якій віра розкрита вповні і ми маємо обов’язок її берегти, особливо в цей Рік віри, який є благословенним Римським Архиєреєм».

«Для того, щоб зустріти живого Христа, ми маємо бути християнами в щоденній праці, в стосунку до ближнього, а особливо у вірі, яка веде до зустрічі з Богом. Лише тоді отримаємо Божу ласку бути з живим Христом, з живою Церквою, з живою Матір’ю Божою, яка присвятила себе служінню Богові і сьогодні ділиться радістю свого материнства з нами. Марія є поштовхом до віри і до молитви. Христос до нас промовляє через її послух, служіння в любові Богові та її молитву. Тож практикуймо наше життя у вірі задля того, щоб стати практикуючими християнами», - підсумував архиєрей.

Після Літургії, о. Михайло Левицький подякував владиці Михаїлу за ту радість, яку він приніс на парафію, а також висловив вдячність усім священнослужителям, які в цей день співслужили у храмі.

Повідомив Володимир Швагуляк

Фотографії Олександра Загорянського

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336