Послання 2024

Пошук по сайту

Священикам єпархії представили посібник для духовного супроводу освітян

«Капеланство вчителів потрібне, адже все, що відбувається у школі, формує учня. Ми добре знаємо, що дитина схильна до наслідування, тому їй потрібен учитель, який би присвятив їй життя, щоб дати надію», - про це сказала с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, 4 червня 2013 року в Брюховичах (поблизу Львова), представляючи навчальний посібник душпастиря «Перший крок назустріч» священнослужителям Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ.

Звертаючись до душпастирів, сестра зауважила, що тепер існує нагальна потреба готувати учителів, які б вчили дітей робити правильний вибір. За її словами, педагоги повинні не просто вчити дитину, а дати їй критерії того, що добре, а що погане. «У вихованні дитини вже недостатньо обмежити її в користуванні Інтернетом. Її потрібно навчити вибирати в Інтернеті добро», - додала вона.

Сестра розповіла про процес написання посібника, який складається з теоретичної і практичної частин. Також до посібника додано диск, у якому вміщено реколекції на тему віри у школах та про педагогіку Дона Боско.

На презентації був і о. Петро Рак, керівник Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ. Він зазначив, що основне завдання, яке стоїть тепер перед Комісією УГКЦ у справах освіти та вихованнях, - говорити з освітянами про Христа.

Повідомляє Департамент інформації УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336