Пошук по сайту

Відвідини плащаниці у Кам’янка-Бузькому і Жовківському деканатах

3 травня 2013 року єпархіальний єпископ Михаїл Колтун здійснив виніс плащаниці разом зі священиками деканату у храмі Преображення Господнього в м. Кам’янці-Бузькій.

Відтак єпископ завітав до храму св. Миколая в Кам’янці-Бузькій, поклонився плащаниці та виголосив проповідь. Далі єпископ та отець-декан Богдан Горбаль відвідали храм Собору Пресвятої Богородиці та храм св. Юрія у с. Батятичі.

У Страсну суботу Архиєрейська Літургія здійснювалася у храмі св. Йосафата в м. Жовква. Опісля архиєрей зі священиками помолився перед плащаницею в усіх храмах міста Жовкви, в тому числі і в двох православних святинях. Завершилися молитовні відвідини в храмі Собору Пресвятої Богородиці с. Сопошин, де душпастирює отець-декан Ярослав Петруха.

В кожному храмі владика Михаїл говорив повчальну проповідь про спомин похорону Христа, який відбувся дві тисячі років тому, про історичну подію, 1025-ліття хрещення Руси-України, про періоди руйнування Церкви Христової. Але всі ці події увінчувалися воскресінням і завдяки вірі та старанням наше теперішнє життя можемо «смакувати у мирі». «Так як Христос пройшов через терпіння, так і нам треба їх пережити. Але вони є заради чогось більшого, що нам Господь обіцяє, важливішого, чого ми чекаємо від життя. Тому Ісус Христос вчить нас відкрити для себе своє майбутнє життя – ціною терпінь, ціною жертви, ціною любові», - підсумував архипастир.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336