Пошук по сайту

Канікули з Богом парафії с. Обидів

Цього року вперше для парафіян храму святих мучеників Маковейських села Обидів Кам’янка-Бузького деканату відбулися «Канікули з Богом» в м. Яремче, серед Карпатських гір та річки Прут.

Двадцять двоє дітей спільно з батьками за сприянням священнослужителя о. Ярослава Партики взяли участь у відпочинку в горах. «Канікули з Богом» згуртували і об’єднали навколо себе дітей сіл Обидів, Зубів Міст та Ягідні. Це спільна справа багатьох людей, які безкорисливо долучилися до неї для того, щоб діти зростали морально вихованими і високодуховними українцями.

Наша подорож розпочалася з молитви о. Ярослава та благословення на щасливу дорогу та за щасливе повернення. Подорожуючи Карпатами всі присутні мали можливість насолоджуватися краєвидами, які створив сам Господь для нас.

Першою зупинкою було славне місто Рогатин і Церква Святого Духа - одна з найдавніших святинь України. Вона по праву включена в десятку найцінніших дерев’яних культових споруд в Україні, а також 21. 06. 2013 року була включена у список світової спадщини ЮНЕСКО - це розповів о. Ярослав і провів усіх до пам’ятника Насті Лісовської або Роксолани, що розміщений на центральній площі посеред міста Рогатин.

Наступне місто в яке ми приїхали це – м. Яремче. День розпочався з Служби Божої в церкві Іоанна Милостивого, який є пам’яткою архітектури національного значення та датований 1138 роком. Пізніше ми помандрували на туристичний комплекс Буковель. Підйомником піднялися на вершину гори з якої можна було побачити неозброєним оком гору Говерлу, а також – красу Карпат. Після повернення з Буковелі на дітей чекали різноманітні вікторини, ігри на духовну та творчу тематику.

Третій день перебування розпочався з Молебеня в каплиці, яка була неподалік. А далі поїздка до водоспаду «Гук» в село Татарів.

Діти молились під час подорожі, співали духовні та народні пісні. Кожна трапеза починались із молитви та закінчувалась подякою Господеві. Загалом весь відпочинок мав духовно-виховний характер.

Повідомили парафіяни

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336