Пошук по сайту

Подружні пари були на прощі в Страдчі та Заглині

У липні подружні пари парафії храму св. Юрія Побідоносця с. Батятичі взяли участь у прощі до с. Страдч та присілка Заглина.

Їдучи на прощу, учасники присвятили себе повністю Богу, забули про всі проблеми і земні турботи. В ході Служби Божої ми почули голос нашого о. Ігора Домінського і були приємно здивовані, коли о. Іван Колтун (настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці) висловив подяку о. Ігорю за те, що привіз на прощу п’ятнадцять подружніх пар з с. Батятичі. По закінченню Божественної Літургії, о. Ігор читав молитви на оздоровлення і молитву на освячення ікон, медаликів, вервечок, хрестиків і всіх окроплював свяченою водою.

Наступним духовним кроком була хресна дорога. Кожна подружня пара несла символічний, але справжній важкий хрест, передаючи одні одним від стації до стації. Під час хресної ходи, молилися за кріпость, мир, любов у сім’ях, мир і спокій в державі, за припинення війни на сході, за здоров’я наших дітей і рідних.

Наступним кроком паломництва було урочище Заглина, що біля села Монастирок – одне з найвідоміших відпустових місць на Львівщині, де за у 17ст. об’явилась Мати Божа місцевій дівчинці Марусі і вказала на чудотворне джерело, де зцілюються багато людей.

Всі наші подружжя очищалися, ходячи по воді, і набиралися сили духа і тіла. А найсміливіші купалися в купелі, яка зроблена у формі хреста. Ми всі дякуємо Богу, що дав нам таку благодать цього недільного дня і надіємося, що наші подружжя будуть жити довго, щасливо в мирі і любові.

Повідомили Тарас і Руслана Кальник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336