Пошук по сайту

У Батятичах пом’янули невинно вбитого Героя України

1 серпня в церкві св. Юрія Побідоносця с. Батятичі о. Ігор Домінський, о. Ярослав Партика, о. Борис Гороховський відправили поминальну Божественну Літургію з нагоди річниці невинно вбитого Героя України Андрія Курочки.

Ще задовго до освячення надгробного пам’ятника люди прямували на цвинтар. Діти, дорослі, дідусі, бабусі йшли туди, щоб вшанувати пам’ять героя. На громадську панахиду прибули рідні та друзі, бойові побратими, представники районної громади, громадські активісти та небайдужі українці. Спершу заспівали Гімн України. Відтак священики провели чин освячення надгробного пам’ятника. Присутні поклали квіти і вшановували пам’ять загиблого хвилиною мовчання.

«Сьогодні ми відчуваємо дуже по-особливому, що Герої не вмирають, – сказав отець Ігор. – Їхня жертва є пасхальною, а їхня смерть є живоносною, тому що дає життя наступним поколінням, стає фундаментом свободи і незалежності нашого народу і нашої держави. Нехай милостивий Господь прийме ці зернята у свої руки, і нехай він, як добрий сіяч, вклавши в них свого Духа і своє Слово, дарує нам мирне, вільне світле завтра!»

Повідомила Наталя Маїк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336