Пошук по сайту

У Підгірцях проведено еко-відпочинок для дітей

Літні канікули – улюблений час всіх дітей. Та це можливість не лише відпочити від школи, а й з користю проводити своє дозвілля. Таку чудову нагоду з 6 по 11 липня мали діти парафії Блаженного Миколая Чарнецького та новомучеників УГКЦ у с. Підгірці.

Настоятель храму о. Тарас Дзьоба організував табір, в якому учні не лише молились, відпочивали, грались, танцювали, активно проводили час, а й вивчали англійську мову та поглиблювали свої знання у сфері екології. Табір проводили студенти Українського Католицького Університету Конопада Христина та Янчук Катерина.

В рамках екологічного літнього табору щодня були заняття з екології, де, наприклад, вивчали правила поведінки на природі, переглядали мультфільми екологічного характеру, відгадували тематичні загадки, брали участь у вікторинах, за що отримували екологічні наліпки та закладки, тощо.

Не обійшлося в таборі і без «екогостей», до дітей завітала працівниця Національного природного парку «Північне Поділля», яка також провела цікаве та пізнавальне заняття з учасниками табору.

Того ж дня відбувся велопробіг, якого діти з нетерпінням чекали. о. Тарас разом з дітьми проїхали багато кілометрів пізнаючи красу природи рідного краю, бачили і наочні наслідки діяльності людини (сміття на околицях села). Цей велопробіг це спосіб побудувати маленьку екологічно свідому парафіяльну спільноту.

Загалом такі канікули з Богом видались не лише цікавими та веселими, а й дуже пізнавальними. Завдяки заняттям з англійської діти навчились розповідати про себе як християнина, вітатись, хреститись, а також вивчили молитви, свята та Заповіді Божі англійською мовою.

День, присвячений Андрею Шептицькому дав змогу дітям познайомитись з його постаттю, слухаючи розповіді, переглядаючи мультфільм та беручи участь у вікторині про митрополита. Щодня юні таборяни вивчали цікаві християнські пісеньки, банси, займались творчістю та рукоділлям.

Повідомив о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336