Пошук по сайту

Християнський літній табір «Подорож в Нарнію»

З 29 червня до 6 липня діти та молодь з м. Броди відпочивали у літньому християнському таборі в смт. Славсько.

Організаторами літнього відпочинку стала катехитична школа Матері Божої Неустанної Помочі при парафії Собор Пресвятої Богородиці з престольним празником св. первомуч. Теклі, настоятелем якої є о. Іван Вихор. Учасники разом мандрували у загадковий світ Нарнії. Їм допомагали казкові герої із славнозвісної книги Клайва Льюїса «Хроніки Нарнії». Адже мало кому відомо, що історія, яка стала лейтмотивом табору, написана богословом і в ній закладений біблійний зміст. Різноманітні повчальні розповіді, у яких брали участь головні герої Нарнії, допомагали у катехизації молоді. Кожного дня їм пропонували цікаві теми для роздумів («Любов до Бога; віра», «Любов до ближнього; дружба; спільнота», «Молитва; спілкування з Богом та з іншими», «Піст; жертва; хрест», «Святі як дороговкази у житті», «Християнство як стиль життя; переміна») надаючи їм форму казки. Своїм прикладом казкові наставники вказували юним таборовикам шлях до життя у Бозі.

Кожен день для дітей та молоді був відкриттям чогось нового. Різноманітні християнські пісні та банси, ігрова форма розваг – усе це доповнювало основну тему табору – «Дорога до Царства Небесного». Крім того нарнійців рятував від сонця Славського прохолодний басейн. Брати-семінаристи Іван Вихор і Михайло Глов’як, а також аніматор Марія Вихор щодня організовували «Велику гру», де діти виконували завдання на розвиток логіки. Крім того, учасникам табору були запропоновані різноманітні тематичні вечори: українські вечорниці, шоу талантів, співи біля вогнища, а також багато інших цікавинок. За непослух малим бешкетникам вручали «карточки натхнення», які сприяли вдосконаленню їх творчих задатків.

За духовну частину табору відповідали отці Іван та Богдан Вихори, а також їмості Ганна та Наталя. Щодня лунала молитва, а також у неділю та свята усі разом простували до парафіяльного храму на Божественну Літургію. Завершували день іскрою Любові, яку таборовики передавали потиском рук. Усі дякували Богу за щасливу днину та просили благословення для себе і рідних.

СВІТЛИНИ

Повідомив Іван Вихор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336