Пошук по сайту

У Бродах проведено природоохоронний відпочинок для дітей

Минулого тижня, за організації голови комісії з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ отця Тараса Дзьоби та за сприяння працівників еколого-освітнього відділу Національного природного парку «Північне Поділля», відбувся літній табір «Канікули з Богом» на природоохоронну тему, з поглибленим вивченням англійської мови.

Захід розпочався при церкві Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього у м. Броди із спільної молитви, після якої отець Тарас поблагословив дітей на успішне проведення літніх канікул. Потім учасники табору зібралися на подвір’ї біля церкви, де для них було проведено лекцію з елементами бесіди на тему «Орієнтування на місцевості». Під час лекції діти дізналися багато цікавого про користування компасом, зокрема для визначення сторін горизонту, а також познайомились із різними методами орієнтування на місцевості.

Наступним етапом заходу було проведення низки еко-розважальних ігор. У конкурсах брали участь дві команди «Каштани» та «Екологісти». Усі учасники наполегливо змагалися за перемогу, проте її здобула команда «Екологісти». Після розваг було проведено так звані танцювально-розважальні банси, під час яких діти активно танцювали, проявляючи свої здібності та вміння танцівників, від яких отримали масу задоволення та позитивних вражень.

Другий день табору розпочався із спільної молитви, де прозвучали не лише молитви українською мовою, але й англійською. Цього дня для дітей було проведено еколого-освітній захід «Правила поведінки на природі». Еко-освітяни розповіли про небезпечні ситуації, що можуть трапитися під час відпочинку на природі, та особливо наголосили про небезпеку лісових пожеж. Для учасників табору був проведений конкурс малюнку «Правила поведінки в лісі». Автори найкращих робіт були нагороджені призами. Таборовий день завершився проведенням танцювально-розважальних бансів.

Третього дня, після ранкової молитви, для старших учасників табору було проведено анкетування «Дослідження екологічного сліду людства». За отриманими показниками діти зрозуміли, чи використовують вони зайві природні ресурси, чи розтрачують їх більше, ніж наша планета у змозі їх відтворити. Тим часом, молодші учасники табору брали участь в екологічному заході «Природа і фантазія», під час якого, використовуючи кольорові фарби і пальчики рук, діти створювали власні картини. Таборовий день продовжився проведенням еколого-розважальних ігор та спільним походом у кінотеатр.

Після проведених заходів, усі учасники табору зрозуміли, що охорона природи – святий обов’язок кожного.

НПП "Північне Поділля"

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336