Пошук по сайту

У Жовкві відзначили річницю храму Пресвятої Трійці

1 червня в м. Жовква у храмі Святої Трійці, пам’ятці ЮНЕСКО, було подвійне свято – 295 років храму та престольний празник.

На урочистість з’їхалось більше 20 священиків та зібралося багато вірних. Після святкової Літургії, яку відправив о. Ярослав Петруха - декан Жовківський, відбулося мирування, обхід навколо храму та освячення води.

Напрочуд повчальну і актуальну проповідь, що стосувалася Зелених Свят виголосив о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, координатор Апостольства Молитви в Україні. У ній зокрема йшлося про Зіслання Святого Духа та про те, що в червні наша Церква в особливий спосіб прославляє і молиться до Христа Чоловіколюбця!

о. Терентій навів приклад, як Святий Дух з’явився у виді язиків на знак, що апостоли мають завдання проповідувати Христову благовість всім народам. Вогненні язики над головами Апостолів – це смолоскип, який кидатиме вогонь світла Божої правди у темряву цього світу і так безперервно аж до кінця віку!

Священик також привітав парафіян та присутніх на богослужінні з святом і побажав: «щоб в християнських родинах були любов, мир і вміння одне одному прощати! І щоб наші батьки і матері були вірними одне одному та були добрим прикладом для своїх дітей! Хай Святий Дух прийде сьогодні до нашої української молоді і дітей та дає їм добро долю в житті і провадить їх дорогою християнського життя, щоб з них виросли люди з великої літери!»

Повідомила Галина Фесюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336