Послання 2024

Пошук по сайту

Парафіяльна молодь і семінаристи провели покаянну Хресну Дорогу

В п’ятницю 3 квітня, у храмі святого Йосафата відбулась Хресна Дорога під назвою «Господи, Ісусе Христе, помилуй нас грішних», яку провела парафіяльна молодь з допомогою братів-семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа.

«Хресна дорога в Єрусалимі, то дорога, котрою пройшов Ісус з Назарету від приторії Пилата на гору Голгофу. Рівночасно Хресна дорога триває безнастанно, а йдуть нею щораз то нові люди». Розважали, над тим, що це не ми розп’яли Ісуса, а наші гріхи Його прибивають до Хреста. «Кожного разу, коли гріх торкається нашого серця, ми робимо цим боляче Ісусові Христові. Весь цей біль, всі страждання бере за нас і йде рішуче далі,а робить це через свою велику любов до нас».

Після кожної стації була невелика кульмінація – молодь прибивала свої гріхи до хреста. Таким чином хотіли донести до присутніх, що не зважаючи на те, що ми не жили в часи, коли Ісус йшов Хресною Дорогою, і наче, ми до того не мали відношення, але ні – Христос помер за всі наші гріхи, які обтяжували його смертний путь. Звуки цвяхів які забивали в хрест, мали нагадати, ті які були коли пробивали найсвятіше тіло Спасителя.

На завершення Хресної дороги, усі молилися, щоб нарешті настало довгоочікуване світло, світло, яке пробудить в наших серцях мир, любов, віру, дасть чистий погляд, щоб бачити сяйво, яке проголошує останній день історії: «небо нове і землю нову», що розпочались у Розп’ятому і Воскреслому Ісусі Христі.

Христина Кобрин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336