Пошук по сайту

«Намалюй мені Різдво», - вистава у Жовкві

З нагоди свята Різдва Христового жовківські аніматори презентували парафіянам храму Пресвятого Серця Христового, що у Жовкві, різдвяну містерію «Намалюй мені Різдво».

Головний герой п’єси - італійський художник Джованні Сандро, у якого, здавалось би, є все: слава, гроші, шалений успіх, однак йому не вистарчає віри. І от напередодні великого торжества Різдва Христового він отримує анонімний лист, у якому незнайомець просить намалювати Різдво. Герой, який ніколи не відзначався побожністю, довго вагався; Джованні не знав чи малювати йому цю картину, не знав навіщо йому це потрібно, однак дивна сила змушувала героя це зробити. І от нарешті стається чудо - картина народжується: маленькі ясла, сіно, налякані пастухи, царі, Марія з дитятком та Йосиф, а разом з нею у серці художника народжується маленький Христос. Художник немовби прокидається із довгого сну та усвідомлює, що Різдво – це не  історія одного дня, це щоденне народження віри у серці.

«Цією виставою ми, аніматори, намагалися донести до глядачів, що Господь завжди дбає про кожну людину. Він ніколи не залишає і не забуває про нас. Христос дбає про нас навіть тоді, коли ми забуваємо про Нього. Він турбується про кожного через тих людей, які є поруч…».

Галина Шиделко та Мирослава Снігур, парафія оо. Василіян

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336