Послання 2024

Пошук по сайту

«Добрий приклад – щастя християнина», - реколекції у Зашкові

10 - 12 жовтня в церкві св. арх. Михаїла с. Зашкова Дублянського деканату відбулись дні віднови на тему: добрий приклад – щастя християнина.

Вже традиційно навесні – під час Великого посту – та восени – перед Святом Покрову Пресвятої Богородиці – у парохії роблять особливий наголос на духовному оновленні. Восени реколекції приурочені малому празнику в парохії – освяченню каплиці Покрову Пресвятої Богородиці, що розташована в приміщенні першого поверху дзвіниці.

Реколектант о. Зеновій Боднар, парох с. Кам’янки та Білогорщі, вже вдруге в Зашкові цьогоріч давав духовні навчання. У п’ятницю, 10 жовтня, парохіяни зібрались на Акафіст до Богородиці, Вечірню, адорацію, під час якої усі мали нагоду приступити до Таїнства Покаяння, та Літургію. Опісля ввечері отець ще дав окремі науки для молоді, а в неділю після богослужіння, біля каплиці відбувся Молебен до Богородиці та водосвяття.

Ось дещо з нотаток: «Від кожного з нас залежить, яким буде наше оточення. Тому дуже важливо давати добрий приклад. Якщо в наших розмовах буде заклик до добра, стриманий погляд, добрий аналіз, то люди братимуть від нас приклад. Перевиховати людину можна тільки добром. Бог говорить до кожної людини «Будьте святими, бо я – Святий». Святі отці навчають жити так, наче кожен день є останнім. Перед тим, як зробити рішення – треба зважити, як би на моєму місці вчинив Христос! Любіть Бога, любіть ближнього, творіть добро, уникайте зла. «Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте!» (Фил. 4:4). Нас чекає вічне життя, вічна радість, але ми маємо перемогти зло! Нехай нам усіх допоможе Господь давати добрий приклад!».

Отець Зеновій Боднар ще гарно усіх підбадьорив, що насправді час реколекцій, як і будь-який час, відданий для Бога, – щастя. Тому парафіяни с. Зашкова перед Покровом Пресвятої Богородиці разом по-особливому розділили велике щастя Божої присутності.

Повідомила Олеся Пастущак
Світлини автора

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336