Послання 2024

Пошук по сайту

В с. Сухота відзначили день святого Франциска

День святого Франциска – покровителя церковних екологів відзначили молитвою і богоугодним ділом парафіяни села Сухота Бродівського деканату.

Розпочалося святкування, яке проходило в рамках екологічних місій, молебнем на якому у Господа просили для всього люду любові до довкілля та відповідального ставлення до нього. Опісля на духовній науці о. Тараса Дзьоби – голови екологічної комісії, вірні роздумали над екологічними проявами патріотизму, адже любити свою Батьківщину означає і ставитися відповідально до рідної землі і природи.

Цього дня ця найменша парафія Бродівського деканату зробила великий екологічний крок – перевела свій храм на світлодіодне освітлення, усвідомлюючи, що це не тільки в 10 разів менші рахунки за електроенергію, а й в 10 разів менше навантаження від храму на енергосистему України і в 10 разів менші викиди, в наслідок використання електроенергії, від парафії в довкілля. І саме головне це добрий приклад, адже Церква завжди повинна показувати моральний і дієвий приклад любові до Творця і Його створіння.

Та на цьому дружні для довкілля дії не завершилися, а вже за доброю традицією цього року діти з батьками та священиком продовжили насадження парафіяльного саду.

Повідомив о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336