Пошук по сайту

Вірні з Обидова та Ягідні здійснили прощу до ювілейного храму

16 квітня вірні з парафій с. Обидів та с. Ягідня Кам’янка-Бузького деканату здійснили прощу «Разом у двері Божого милосердя» до храму Воздвиження Чесного Хреста м. Броди.

Прощу було організовано о. Ярославом Партикою з нагоди урочистих святкувань Ювілейного року Божого Милосердя.

Дорогою до м. Броди усі парафіяни, які брали участь у прощі молилисяАкафіст до Божого милосердя, щоб підготуватися до повного відпусту. Опісля відбулася Божественна Літургія, яку відслужили о. Тарас Дзьоба та о. Ярослав Партика. Під час проповіді отець Тарас, місіонер Божого милосердя, наголосив на проявах діл милосердя до всього Божого створіння: "Не можна зводити діла милосердя лише до площини людина - людина, ми повинні бути милосердними і до всього створіння... Зрештою і діло милосердя "голодного нагодувати" напряму є викликом до сучасного суспільства у якому в одній частині світу мільярди тон харчів потрапляють до смітників, а в інший частині люди гинуть від голоду. Рівно ж "спраглого напоїти" це теж виклик, адже ми не цінуємо Божого дару - води, якої також є брак у світі і діти Індії, Африки потерпають від браку чистої питної води. Це знаки часу, які нам християнам є викликом сьогодні", - наголосив священик.

Наприкінці, до всіх ще раз звернувся о. Тарас Дзьоба і закликав бути милосердними як Отець Небесний і наголосив, що кожен повинен зробити діло милосердя.

Отримавши повний відпуст, разом з отцем Ярославом прочани відвідали Підгорецький та Олеський замки, де були проведені безкоштовні екскурсії з нагоди дня народження видатного музейного подвижника, Героя України – Бориса Возницького. Також відвідали приватний музей родини Грушицьких «Народна скарбничка» в м. Буськ, де паломників радо зустріла директор Буського районного Народного дому п. Ганна Грушицька.

Повідомила Любов Водоніс,

завідувач сектору культури Кам’янка-Бузької РДА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336