Пошук по сайту

Владика Михаїл (Колтун) звершив Чин умивання ніг демобілізованим воїнам АТО

5-04-2018 р. Б., Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, голова Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, у прокатедральному храмі свщмч. Йосафата в м. Жовква очолив Богослужіння Великого Четверга, в часі якого здійснив Чин умивання ніг демобілізованим воїнам АТО.

«В теперішньому часі, коли йде війна, коли ми мобілізовуємо свої зусилля в обороні своєї Батьківщини, переживаємо євангельські події. Що робив Христос свого часу, коли Його безправно, насильно віддали на ганебну смерть? Що Він робив? Він не переставав прощати, не переставав любити... Ми також сьогодні відтворюємо те, чого нас навчав Ісус, тому повинні прощати й любити...”, підкреслив Архиєрей у своєму слові.

СВІТЛИНИ

З нагоди дня встановлення Христового Священства, о. Ярослав Малиш (секретар єпископа) зачитав послання Блаженнішого Святослава до священиків.

«Господь дивиться на серце наше! Господь хоче щоб ми служили один одному, і коли ми будемо один одному дарувати любов та служити в любові, то це буде відповідним ліком для кожного з нас. А це – і наше освячення та очищення наших душ, наше уздоровлення та сила, які даються нам від Бога, коли ми приймаємо Його і хочемо, щоби Він діяв в нас.

Якщо ми не маємо любові, то чи часом ми не відступили від Бога?

Тому Бог хоче, щоб ми навернулися до любові, навернулися до Нього. Бо тоді Він починає діяти своєю силою, своїм благословенням, своїми дарами, своїм збагаченням. А нам усім, сьогодні, так потрібне це збагачення Божим благословенням для наших помислів та бажань, зцілення немочей. Де ж ми блукаємо своїми думками? Навернімося до Господа, щоб Господь почав зціляти наші недуги, уздоровлювати нас та збагачувати силою Своєї Любові, яку Він нам сьогодні показує. Для зцілення нашого життя, нам потрібно живої віри», сказав Владика звертаючись до вірних.

А в слові до священиків Кир Михаїл сказав: «Коли молимося, то не просто промовляймо, але молімось любляче, щоби Господь дав нам кріпості духа і вірності в любові, а в тому є Його сила. Господь кличе нас до жертовного служіння, щоб через нас сіяти зерно віри, щоб ми усі могли полюбити себе, любити Бога, любити свою землю, свій край, бо з такою любов’ю нам потрібно жити, і з такою любов’ю нам потрібно пам’ятати один одного».

По завершенні богослужіння, Архиєрей привітав усіх присутніх демобілізованих воїнів, вручаючи їм на згадку пасхальні відкритки.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336