Пошук по сайту

Звернення владики Михаїла до військовослужбовців з нагоди початку Великого посту

Дорогі наші воїни, ветерани, члени родин наших полеглих Героїв, волонтери та всі люди доброї волі,
Всечесні отці-капелани,

Час Великого Посту – це духовна мандрівка через пустелю покаяння до великого і світлого торжества Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Ми стоїмо перед доленосним вибором: прийняти спасіння у Божому милосерді і стати учасником Божої ласки, яка дає силу проти видимих і невидимих ворогів, або залишитися в жалюгідному стані гріха, який поневолює і веде до смерті. Прощення – це наше мале і найбільш ефективне лікарство проти недуг душі і тіла. Особливо нам його потрібно в теперішньому часі, щоб протистояти видимим і невидимим затіям лукавого, спрямованих проти нашого добра і життя на землі.

Тому ми, ступаючи сьогодні на цей шлях вибору нашого спасіння, повинні бути готовими, «одягнувшись в повну зброю Божу, щоб протистояти затіям ворога» (Еф.6, 11). Повірмо, що наш ворог – це дух злоби і ненависті, гордині і зависті, а також безрадності і розчарування. Такого ворога, з яким ми маємо справу у духовній боротьбі, долається постом і молитвою. Піст наш полягає в тому, щоб малими кроками щодня працювати над собою, відрікачись гріха, творити добро. «В малому ви були вірні, поставлю вас над великим. Ввійдіть в радість Господа» (пор. Мт 25.23), – запевняє нас Христос.

Другим непереможним засобом боротьби з духовним ворогом нашого спасіння є молитва. Ця «могутня зброя, невичерпний скарб, невичерпне багатство, джерело, мати безчисленних дібр, – як каже святий Іван Золотоустий, – стане нам як хліб насушний для духовної і фізичної сили і щоб ми перемогли затії лукавого».

Бажаю усім нам під час посту, докладаючи зусиль, зробити правильний вибір на користь духовного поступу, щоб досвідчити благодать Господа нашого Ісуса Христа і любов Бога Отця і причастя Святого Духа.

†Михаїл Колтун,

керівник Департаменту військового капеланства

Патріаршої курії УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336