Пошук по сайту

#ЕкоКарпати2018: В горах пройшов ЕкоТабір Сокальсько-Жовківської Єпархії

З ініціативи референта Бюро УГКЦ з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківської Єпархії о. Тараса Дзьоби від 11 по 15 червня у Карпатах відбувся екологічний табір «#ЕкоКарпати2018».

Спершу таборовики відвідали Свято-Успенську Унівську Лавру, де, почувши коротку історію, мали змогу приступити до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та копії Туринської плащаниці.

Гори зустріли дітей теплим і лагідним сонцем, а тому вже в перший день після поселення та організації молодь піднялася на гору Баба Параска, яка знаходилась поруч із табором.

Кожен таборовий день був присвячений певній проблемі сучасного суспільства, перед викликом якої опиняється християнин, зокрема розглянули теми: здорового способу життя, забруднення лісу, збереження ресурсів.

Цікавим було і дозвілля табору, де діти мали нагоду проявити свої творчі, спортивні та інтелектуальні здібності.

СВІТЛИНИ 

Милуючись красою природи, учасники відвідали гори Магура і Хом’як, побували в "Буковелі" та помилувалися краєвидом на Говерлу. Найкращим свідоцтвом безвідповідальності людини на природі були зрубні дерева, засмічені річки, які зустрічалися час до часу таборовикам на дорозі, тоді діти дуже обурювалися такою поведінкою людини і формували в собі дружній до довкілля спосіб життя.

Діти настільки перейнялися темою відповідальності християнина за збереження навколишнього середовища, що придумали свою пісню «#ЕкоКарпати» на мелодію Imagine Dragons - Believer.

В холі адміністративного корпусу Івано-Франківської архієпархії УГКЦ відбулася вікторина, на якій визначили переможців із засвоєння таборових тем. А кульмінацією табору стало вручення призів кращим учасникам #ЕкоКарпат2018, які особисто передав керівник Бюро УГКЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета. На семінарійному подвір’ї молодь представила працівникам Екобюро свій ЕкоБанс.

Завершився табір приїздом у Броди, де відбулося друге нагородження учасників за підсумками всього табору. З морем вражень молодь зустріла своїх батьків і наставників веселою поговіркою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336