Пошук по сайту

Храмовий празник у с. Стиборівка, Підкамінського деканату

На свято Собору Пресвятої Богородиці владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника у селі Стиборівка, Підкамінського деканату. Його Преосвященству співслужили декан о. Михайло Бакай та священники деканату. 

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Архиєрей розважав над таїнством воплочення Сина Божого та особою Пресвятої Богородиці: "Сьогодні, стоячи перед яслами, подивляємо на скільки Бог полюбив мене, що прийняв моє тіло. Христос народився у стайні серед звірят, щоб ця шопка стала небом. Бог хоче прийти до мого серця, до цього місця, яке має статися небом, мене освятити і перемінити.

Сьогодні, за традицією церкви, після великого свята спогадуємо осіб , які причетні до святого   Сьогодні святкуємо свято Собору Пресвятої Богородиці. Через Неї Слово сталося тілом. Бог втілив себе у слово. Він настільки хоче промовити словом, що це слово стає тілом. Пресвята Богородиця у свій час відповіла Богові "так", "Я - слуга Господня, нехай мені станеться по слову Твоєму". Прийняти слово Боже в життя, означає змиритися з волею Божою, про яку ми молимося в молитві "Отче наш". Ми хочемо, щоб ця воля Божа здійснилася в нашому житті. Апостол Павло каже, що  воля Божа - святість ваша. Господи, чи можу я бути святим? Своїми словами я не зможу осягнути святості, Христос є тим хто освячує і перемінює: "Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу вас". Ми приймаємо незбагненний дар, цей дар є сам Господь. Бог посилає найдорожчого Сина, щоб спасти людину. Ми покликані до святості, тому повинні йти за ним і поступати так, як поступає Христос. Ми немічні, але Господь приходить до немічних, бо хворі потребують лікаря, а не здорові. Коли розважаємо про Пресвяту Богородицю, то так Бог її вибрав і вона сказала "Так", ставши благословенною. Вона стала святим місцем, в якому поселився Бог. Ми сьогодні святкуємо таїнство Божої любові до людей. Просімо миру, якого так потребує наше серце, якого так потребуємо ми у наших сім'ях, родинах, а особливо у нашій державі".

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336