Пошук по сайту

Священичі свячення та 60-літній ювілей у Олеську

  У неділю, 11 квітня 2021 р. Б., Преосвященний Кир Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 60-літнього ювілею адміністратора храму Успення Пресвятої Богородиці у Олеську о. Ігора Суходольського та здійснив пресвітерське рукоположення над дияконом Святославом Мартинюком.

СВІТЛИНИ

  Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Вподобалось Богові людину, яку Він сотворив вести до досконалості.  Катехизм нас навчає: «Людина, уподібнюючись до Божественної майстерності і мудрості, робить творіння і світ ще прекраснішим», до такої місії нас Бог покликав. Не тільки жити з того, що Бог дав, але і докладати своїх зусиль. Господь покликав нас до досконалості у видимому світі, а також до вічності до якої ми йдемо у вірі.

  Ми в Євангелії слухаємо про сторицю, що Господь благословить за наші старання, які ми робимо на подобу волі Божою. Наші старання уподібнюватись до Бога, роблять людину великою і успішною. Часом ми можемо терпіти і робити щось добре, але при цьому не мати віру, то ці старання немає сенсу. Бог кожного з нас покликав бути у спільноті і творити цей світ у спілкуванні з нами. Він нам все дав не тільки щоб ми мали, але щоб ділилися і могли з цього радіти.

  У сьогоднішньому Євангелії Ісус докоряє людині: «О роде невірний, доки я буду терпіти вас?». Ісус Христос оздоровляє, очищає і приводить до життя. Він хоче, щоб ми могли йому довірятися. Якщо ми довіряємося Богові, то у вдячності для Бога розвиваємо наше життя.

 Цей рід виганяється постом і молитвою. Наскільки дієвим є наш піст?  Ми повинні збудити у собі внутрішнє покаяння, як у митаря і просити у Господа – дай пізнати Твою любов і жити у Твоїй вірі.

  Бог вийшов із свого незбагненного світла і любові і появився у сотвореному світі. Вийшов до нас, щоб ми могли з вдячністю жити. Ми отримали дар віри, надії і любові, для того, щоб могти їх розвивати.

  У Катехизмі є всі правди, які ми маємо пристосовувати до свого життя. Ми собі навіть в хворобі не можемо допомогти самі, цей ключ є у вірі. Щоб наша поведінка була християнською і уподібнялася до Христа,  ми повинні вдосконалювались у вірі за допомогою Церкви. Церква є взірцем людської спільноти, де Бог нас вчить людських якостей, основаних на вірі.

  Блаженніший Любомир доживаючи свого віку говорив, що найважливіше бути людьми. Бо так Бог сотворив людину по образу своєму. Ми інколи затираємо цей образ, губимося, на щось інше звертаємо увагу.

  Закликаю всіх відновити якості для життя через віру. Бо Бог нам дав життя на радість, щоб ми йому з радості возсилали славу, подяку і поклін. Цей час посту є часом, щоб ми могли просити і каятися зі своїх гріхів, прощати ближньому, щоб разом з нашим славним митр Андреєм, провідником Церкви, який у молитві просив: «Боже дай мені любові до свого народу, до Церкви, дай любові в терпіннях». Він славний пастир Церкви, опускається до убогого, до хворого, до Церкви і повчає: «Що ви зробили убогому – це вам лишиться на вічність».

  Після Урочистого Богослужіння була зачитана вітальна грамота о. митр. Ігору Суходольському з нагоди 60-літнього ювілею, та були висловлені слова подяки за служіння Протопресвітера Олеського, яке о. Ігор звершував протягом багатьох років.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336