Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у с. Бишів

У третій день Великодніх свят владика Петро служив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Бишів, Радехівського деканату.

СВІТЛИНИ

«Христос Воскрес, щоб мене воскресити з гробу, щоб подарувати мені вічне життя, щоби я не загинув, але був щасливий вже сьогодні. Бог хоче цього щастя вже і тепер для мене. Ми часто нарікаємо на своє життя. Бог ніколи не хоче зла для людини, а лише щастя і добра. Часто ми шукаємо це щастя і добро всюди де є можливо, але забуваємо за Божу присутність і благословення у нашому житті, а Він говорить: «Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу вас».

У сьогоднішній третій день свят ми розважаємо, як двоє засмучених і розчарованих учнів поверталися з Єрусалиму додому. Ісус бачачи їх смуток запитує, що сталось. Напевно вони не сприймали і не чули тих слів коли Ісус говорив про свої страждання. Сьогодні в Євангелії Господь закликає цих учнів і говорить про пророцтва, які мали статися з Месією.

У це свято йдеться не тільки, що Христос Воскрес, це свято віри, моєї віри. Якщо би Господь Ісус не воскрес, навчає ап. Павло, марною би була наша проповідь і віра.

Коли Ісус хотів продовжувати йти далі, то апостоли попросили його залишитися. Коли вони сіли до столу, Ісус переламав хліб і зник з перед їх очей. Він залишився у хлібі перед учнями. Вони зрозуміли, що це Христос, який їм розповідав про писання Ст. Завіту.

Сьогодні маємо розважати про нашу віру. У якого Бога ми віруємо?! Він завжди є присутній з нами, і готовий нас супроводжувати, як і цих апостолів. Ми приходимо до храму, щоб з ним зустрітися, де він чекає нас у Святих Тайнах.

Воскресіння – це перехід від зла до добра, від неволі до свободи, від проблем до щасливого розуміння. У часі Воскресіння, празника Господньої перемоги, укріплюймо нашу віру. Христос говорить у Євангелії, що по вірі вашій станеться, а апостол Павло каже, що віра наша від слухання.

Сьогодні бачимо, що Ісус коли супроводжує апостолів, то їх навчає і вони говорять: «Чи не горіло наше серце», від цього слухання Божого слова зароджується наша віра.

Коли їм відкрилися очі і вони побачили Христа, вони не дивлячись на ніч, бігли до Єрусалиму, щоб поділитися цією вірою з тими, хто сумував. Коли я живу вірою, вона завжди випромінює і хоче іншим передати, наскільки добрий Господь.

Свято Воскресіння безпосередньо говорить про радість, коли гріб став порожнім. Ця радість не могла сховатись так, як не може сховатися наша віра, яка має світити для всіх.

Бажаю, щоб ми будучи християнами ХХІ століття йдучи вірою через наше життя, не сумували, але бачили майбутнє, яке Господь готує для кожного з нас" - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336