Пошук по сайту

Храмовий празник та ієрейські свячення у Стоянові

У неділю, 2 серпня 2020 р. Б., коли Церква згадує пам’ять св. пророка Іллі, єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. пророка Іллі, що у с. Стоянів, Радехівського деканату. У часі богослужіння  відбулось благословення відреставрованого престолу та ієрейські свячення диякона Олексія Лупія, випускника Івано-Франківської Духовної семінарії.

СВІТЛИНИ

У проповіді Архиєрей роздумував над даром віри у житті людини: «Нашим з вами спільним завданням є пізнати Бога, пізнати життя. Бог дав таку можливість, щоб ми через служіння Йому відкрили для себе значення нашого життя. Бог є той, що сотворив життя і хоче, щоб ми могли втішатися Ним через ласку, яка є у кожному, тільки ми не завжди її розуміємо та дякуємо за неї. Господь своєю присутністю живить нас. Ми усі маємо завдання - вірити у присутність Божу і готувати свій храм душі, щоби Бог відкривався для нас. Сьогодні ми в Євангелії читаємо про пророка Іллю і людей, які прийшли зцілятися зі своїх недуг. Господь відкриває перед апостолами великі можливості для людини, для оздоровлення, для того, щоб вони повірили, що не тільки сам Господь робить чуда, але і через апостолів. Він повірив, що і ми можемо це робити, тому заохочує до віри і апостолів навчає, щоб вони повірили і робили чуда. Наскільки нам усім треба вчитися вірити, відкривати у собі віру, щоб відважно почувати себе в житті і створювати молитву, як у пророка Іллі. Наскільки він довірився Богові! Він помолився - і дощ почав, він помолився - і дощ зупинився. Це велика довіра до Бога, якою він творив чуда. Ми часто сумніваємося в тому, що Бог нас чує, часто собі не віримо, що Бог нас вислухає, але перш ніж ми починаємо молитися, Господь вже нас бачить. Нам всім потрібно довір'я до Бога і те, що ми будемо молитися і будемо просити, що ми будемо хотіти і що Бог нам обіцяв - Він нам дасть. Тому каже: «Просіть і дасться вам». Наскільки Бог хоче, щоб з Його ласки користали - ласка Божа є для нашого життя і для нашого спасіння конечно потрібна. Господь не нав'язує нам своєї присутності, але хоче, щоб його присутністю ми могли відкривати цінність життя для себе і інших, як щедрого і милостивого Бога.»

У подячному слові настоятель храму о. Олексій Лупій подякував владиці Михаїлу за благословення та спільну молитву, а також всім хто долучився до організації храмового празнику.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336