Пошук по сайту

Відкриття музею Митрополита Андрея та Архиєрейська Божественна Літургія у Кам'янці-Бузькій

У неділю 26 липня 2020 р.Б., владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Преображення Господнього у Кам’янці-Бузькій та здійснив чин благословення музею Митрополита Андрея Шептицького.

В часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Ми зібрались, щоб збагатити нашу віру. Від того як ми віруємо, так будемо жити. Ісус Христос прийшов на землю зцілити всяку недугу. Коли прийшов час - робив чуда біля апостолів, щоб вони повірили, він вселяє віру і своїм прикладом навчає їх. Апостоли не в один час стали віруючими, вони сумнівалися у великих ділах, де Ісус прийшов не себе прославляти, а людину в любові, щоб вона була учасником Божих діл і Божої любові.

Сьогодні неділя Шести Вселенських соборів, які створили Символом Віри – у що ми віримо. Ми повинні виявляти нашу віру. Символ Віри -  ми і Бог, як Ми віримо в Бога який Всемогучий та Вседержитель. Бог нас сотворив і не покинув, але запевняв - без мене ви нічого не зможете робити. Нам недостатньо мати де жити, що їсти і де працювати, неспокійне наше серце, наше життя, воно тривожиться і хоче внутрішнього наповнення віри. Наповняймося Божими чеснотами: вірою, надією та любов'ю. Ми маємо любити, вірити і надіятись на Божу ласку, яке дає нам життя. Бог постійно творить і діє в кожному з нас, живить в очікувані на наше навернення. Щоб благодать життя не була марною ми повинні вправлятися в любові до Бога і ближнього. Щоб наша віра і наше життя буду впливовим, як у апостолів коли прийшли до Господа і кажуть - біси нам коряться, а Він відповів, щоб не радіти цьому, а радіти з того, що імена закарбовані на небі, через їхню віру і посвяту до Бога.

Митрополит Андрей також вчився вірити, вчився молитися, так як і ми всі на дорозі земного життя. Він хотів віддати своє життя за Церкву, за нас. Він виявив свою волю перед Святішим Отцем, що готовий піти на мучеництво. Наскільки він пробував любити Церкву і нарід, що хотів життя покласти. Ми сьогодні його подивляємо, бо він нашу Церкву окреслив перед Святішим Отцем і світом. Він її оборонив від латинізації і русифікації і ми сьогодні такі, як вибрані серед всього світу - незламні.  Господь для кожного з нас приготував, щоб ми могли досвідчити силу віри і цінність життя, щоб ми могли втішатися і ділитися радістю.»

СВІТЛИНИ

На завершення Богослужіння настоятель храму о. Володимир Касіян подякував владиці Михаїлу за пастирський візит, духовне слово та благословення.

Під час відкриття музею єпископ звернувся до присутніх: «Сьогодні є те майбутнє, яке Митрополит Андрей бачив і започатковував і ми є тими, що переймаємо його благословення і в ньому продовжуємо жити. Що нам робити? Добрі діла, до яких закликав Митрополит Андрей! Коли будемо наслідувати Євангельські слова - вони дають життя, коли будемо наслідувати святих - будемо розраховувати на успіх.  Наша церква є перейнята особою Андрея Шептицького. Наскільки грамотно люди підійшли до його особи! Ми так мало його знаємо! Ми є його спадкоємцями і  маємо продовжувати його справу, маємо ясніти в нашій Церкві цією любов'ю, якій він себе присвятив. Незважаючи на дорікання, він полюбив Церкву принижену і упокорену, він її підносить і ми з вами маємо готуватись до цього піднесення.»

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336