Пошук по сайту

У празник Трьох святителів Кир Михаїл відвідав парафію с. Нова Сквар’ява

У суботу, 12 лютого 2022 р. Б., у празник Трьох святителів Преосвященний Кир Михаїл відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці у с. Нова Скварява, Жовківського деканату. Архиєрей звершив Урочисте богослужіння у співслужінні настоятеля парафії о. Михайла Грицишина, ігумена Крехівського монастиря о. Вололимира Маланюка, ЧСВВ, декана Жовківського о. Ярослава Петрухи та численного духовенства.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія проповідь виголосив о. Степан Макар: "Сьогодні святкуючи свято Трьох святителів ми серед нас маємо живого святителя - єпископа. Єпископ уділяє благословення на Божий виноградник, яким є ми.

У сьогоднішньому Євангелії Ісус Христос каже до своїх учнів - ви світло. Він і нас закликає бути світлом. Ми не пам'ятаємо дня свого хрещення, але нашим світлом у цей час були батьки. Після зодягання у крижму, священник подає хресним батькам свічку і каже: Прийми цю палаючу свічку і старайся в усьому житті твоєму просвічуватися світлом віри і добрих діл, щоб, коли прийде Господь, ти міг світло вийти назустріч Йому з усіма святими.

Ми прийшли у цей Храм Божий, щоб Господь торкнув нашого серця. Молімося, щоб Господь вислухав наші щирі молитви і за заступництвом Богородиці, якої є цей храм, подав нам потрібні ласки.

Також о. Степан у проповіді згадав історичні моменти парафії та села Нової Скваряви, наголосивши про цінний та історичний Новоскварявський іконостас.

Після Богослужіння Кир Михаїл звернувся до вірних із духовним словом: «Народ колись шукав Бога, а до нас Бог прийшов, народився, охрестився, навчав, подивляв мудрістю, а вкінці цього ніхто не міг збагнути і його розіп’яли, він помер і дарував нам життя вічне. Господь сотворив світ, але ми мусимо відкрити для себе цей світ Божої благодаті з радості, що Господь дав нам життя і запевнив, що буде разом з нами і не покине.

Троє святителів мали крилате переконання і їх ніхто не міг зламати. Ми сьогодні беремо віри у тих святих, щоб не боятись, а мати віру і бути впевненими в те, що Господь нам пообіцяв і дасть по серцю нашому.

Бажаю, щоб ми могли тішитися Церквою, життям але також і терпіннями, які приходять до нас, щоб ми їх могли перемогти, бо в християнському житті терпіння перемінюються в радість. Все, що робимо, робімо на славу Божу. Я сьогодні радію за вас. Нехай ця радість Євангеліє дає нам, щоб ми згідно Божого провидіння робили свій внесок в життя».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336