Пошук по сайту

Святкування у Якимові з нагоди 15-тиріччя священства о. Богдана Стефанишина

У неділю, 5 липня 2020 р. Б., коли Церква вшашовує пам'ять всіх святих українського народу та свято Матері Божої Неустанної Помочі, Архиєреї Сокальсько-Жовківської єпархії звершили моління у храмі Собору св. Івана Хрестителя у с. Якимів, Новояричівського деканату. Святкування відбулись з нагоди 15-ти річчя священства настоятеля парафії о. Богдана Стефанишина. 

Владика Михаїл у співслужінні владики Петра та присутнього духовенства очолив Молебень до Пресвятої Богородиці та звернувся до присутніх з проповіддю.

"Приємно розділити радість християнського життя та Церкви. Сьогодні складаємо вдячність за священиче покликання та за те, що воно розвивається. Катехизм говорить нам, що людина є вінцем усього творіння і представляє творіння перед Творцем. Це є те, за що ми дякуємо Богові, адже у світі немає нічого випадкового чи другорядного, а все є з волі Божої, з провидіння Божого, хоч і це не завжди нам подобається. Пресвята Богородиця, також багато чого не могла собі пояснити. Як це так, що її син віддає своє життя на спасіння? Це таїнство, яке є дійсне! Коли заходимо в це таїнство терпіння, ми поєднуємо своє терпіння з Христовим. Господь допускає терпіння, ми можемо нарікати, але з часом ця таємниця нам відкривається. Коли поглянемо у минувшину нашого життя і досвідчимо наші християнські випробування то пізнаємо, що в цьому є Божий задум!

Сьогодні наше українське свято, свято Богородиці і всіх святих. Ми віддаємося під її святий Покров і Неустанну Поміч. Українські святі вірні у своєму служінні нам, бо люблять Бога, ближнього і нас. Вони і нас вчать любити Божою любов'ю так, як сонце світить на праведних і грішних." - із слова владики Михаїла.

СВІТЛИНИ

Вітаючи о. Богдана, Архиєрей зазначив: "Нашими молитвами відкриваємо зичливісить від Бога, святих і Богородиці, щоб Ви могли виконувати служіння всупереч очевидності та щоб Бог за молитвами всіх святих і Богородиці благословляв Ваше священиче служіння." 

Після Богослужіння о. Ярослав Малиш, секретар-референт єпархії, зачитав вітальну грамоту з нагоди 15-ти річчя священства, а о. Богдан подякував за спільну молитву.

Прес-служба єпархії   

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336