Пошук по сайту

У Бродах відбувся собор Брідського та Старобрідського деканатів

19 лютого 2020 року в храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього відбувся деканальний Собор Брідського і Старобрідського деканатів на тему: "Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви".

СВІТЛИНИ

Загалом у роботі Собору взяли участь 61 делегат та представники управління єпархії: синкел у справах парафій о.Володимир Коткевич та керівник сакрального відділу о.Ярослав Петруха. Цьогоріч гаслом VII сесії Патріаршого собору є - "Церква завжди і всюди з тобою".
Розпочався собор Молебнем, який очолив митрофорний протоієрей Роман Біль у співслужінні священиків вищезгаданих деканатів.
Вступне слово після молитви виголосив декан о.Юрій Біль, а о. Володимир Коткевич зачитав Декрет скликання єпархіального собору.
Основними запитаннями для представлення та обговорення вищезгаданої теми собору стали відповіді на питання: "Де ми є?", "Хто ми є?" і "Як нам далі діяти?".
Із першою доповіддю виступила працівниця Бродівського районного відділу головного управління державної міграційної служби України Сокіл Наталія Михайлівна.
Другу доповідь щодо ідентичності, історичних та літургійних аспектів Української Греко-католицької Церкви мав декан о. Тарас Дзьоба.
Третю доповідь та представлення діяльності опіки над мігрантами виголосив митрофорний протоієрей Ярослав Царик.
Подальше обговорення декрету відбулося у приміщенні Бродівського педагогічного коледжу, де члени Собору працювали у групах. Кожна із груп випрацювала пропозиції, які пропонує винести на єпархійний собор.
Наприкінці отці-декани виголосили подячне слово усім делегатам собору, секретаріату, а також тим, хто долучився до його проведення.

Секретаріат собору  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336