Пошук по сайту

У Буському деканаті відбувся собор

18 лютого, у Буському деканаті відбувся деканальний соборчик. Захід провели у актовій залі Буського районного Народного дому. 15 душпастирів разом із своїми парафіяльними вірянами склали спільну молитву та обговорили процеси еміграції, поселення та глобальної єдності УГКЦ.

СВІТЛИНИ

На початку собору декан Буського деканату УГКЦ о. Володимир Залуцький разом з усіма присутніми спільно помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці, молитовно згадали сучасних воїнів-захисників нашої держави та вшанували поминальною молитвою Героїв Небесної Сотні. Згодом, після вступного привітального слова отця-декана доповідачі та присутні у залі десятки вірян обговорили сучасні виклики, з якими зустрічається ревний християнин у сьогоденні. Основними запитаннями для  обговорення були: незворотні процеси еміграції бущан та українців загалом; як українець дає собі ради на чужині завдяки вірі та церкві; чому в процесі асиміляції у чуже суспільство українці забувають про свої вірування та свою церкву та інші.

Душпастирі-промовці: о. Юрій Годісь, о.Євген Мигаль та о. Михайло Смачило, спільно із присутніми шукали відповіді на запитання – “Де ми є?”, “Хто ми є?”, “Як нам далі діяти?”.

Історіями збереження своєї віри та української культури поділилися й віряни надбужжя, зокрема, досвідчений журналіст-радійник Леся Дацко. Пані Леся розповіла про релігійне життя своїх рідних та близьких у Фінляндії та продемонструвала добірку світлин з життя невеликої української громади у цій країні.

За матеріалами buskeradio.in.ua  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336