build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро відвідав Східну колегію (Collegium Orientale) в місті Айхштет, Німеччина та уділив піддияконські свячення

З 22 по 24  травня 2023 року Преосвященний владика Петро Лоза разом з єпископом-помічником Львівської Архиєпархії владикою Володимиром Груцою відвідав Східну колегію (Collegium Orientale) в місті Айхштет, Німеччина. В рамках свого візиту владика Петро очолив моління Вечірньої та уділив нижчі свячення для колегіантів, приналежних до Сокальсько-Жовківської єпархії: Коткевича Святослава, Нарепехи Олексія та Палюха Юрія.

СВІТЛИНИ

Перед початком Богослужіння ректор колегії прот. Олександр Петринко привітав владику Петра у стінах колегії зазначивши, що «ми сьогодні радіємо з нагоди Вашого візиту. Але особливо радіємо з того, що Ви сьогодні для трьох наших студентів уділите нижчі свячення».

Після Вечірньої зі своїм пастирським словом до молільників звернувся владика Петро. У своєму слові Архиєрей зазначив: «Маємо велику ласку Божу, що тут, в Айхштеті, відбувається свідчення єдності […]; що ми маємо нагоду вчити наших студентів […] і в молитві виховувати майбутнє наших Церков». Владика також додав: «Найбільшим даром, яким ми користаємо в Церкві, є наша розмова з Богом, наша молитва. Кожен із нас старається, стаючи на молитву, Богові дякувати, перепрошувати, але й Бога просити про ласки, які потребуємо для свого життя! Живучи у цьому світі, ми маємо за що молитися. Кожного Богослужіння ми молимось за єдність всіх християн, за мир у світі, у світі, де багато воєн, які руйнують не лише зовнішній світ людини, але й залишають свій слід також у душах людей». Також у своєму слові Архиєрей заохотив тих, що готуються і перебувають на дорозі до священства, вже молитися за тих людей, котрих Бог буде посилати під їхній провід.

«Ми сьогодні маємо велику радість, що троє наших семінаристів із нашої єпархії прийняли постриг у чин свічконосця, співця, читця і піддиякона. Маємо гарну нагоду для радості, що вони хочуть своє життя посвятити Богові і роблять певні кроки у своєму житті для того, щоб осягнути ще більшу ласку, про яку ми молилися в літургійних молитвах цього чину», – зазначив владика Петро.

На завершення від імені новопоставлених піддияконів брат Святослав Коткевич подякував владиці за візит та уділення нижчих свячень, ректорату колегії,  рідним та знайомим за молитву та підтримку.

Повідомив: Олексій Нарепеха

Фото: Ростислав Мирош

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336