build professional website

Пошук по сайту

У Жовкві відбулась зустріч із родинами полеглих воїнів та тих, які зникли безвісті

У суботу, 20 травня 2023 р. Б., у Жовкві відбулась зустріч із родинами полеглих воїнів та тих, які зникли безвісті.

Зустріч розпочалася із вступного слова п. Наталії Дубчак, яка працює у Департаменті військового капеланства УГКЦ і допомагає об’єднювати знедолені душі власним прикладом, бо сама перенесла втрату сина.

Після вступного слова розпочалася молитва за полеглих воїнів, яку очолив Преосвященний владика Михаїл, єпарх Сокальсько-Жовківський та керівник Департаменту військового капеланства УГКЦ у співслужінні духовенства.

СВІТЛИНИ

«Ми переживаємо смерть тих, з якими пов’язали наше життя і світ. Це велике випробування нашої любові в житті і в цьому випробуванні ми зібрали вас і хочемо заявитися з вами перед всемогутнім і справедливим Богом, незважаючи на те, що Бог допустив смерть дорогих нам людей.

Бог супроводжує всіх нас у житті і не залишає навіть в найтрудніших хвилинах, він єднає у світі нашого життя і віра вчить нас бути чуйними один до одного.

Я повернувся з паломництва з Люрду з нашими військовими, де було 38 держав світу, щоб ми всім світом молилися. Кульмінаційним дійством для всіх нас стала молитва за загиблих. Весь світ шанує пам'ять загиблих. Ми разом єдналися у молитві і Україна кілька років поспіль приймає участь.

Нам усім треба поставити перед собою запитання, як ми любимо свою Батьківщину, щоб бути патріотами. Християнська геройська любов має бути виявлена один до одного. Господь не хоче смерті, але щоб ми жили в любові.

Ми хочемо відкрити себе одні одним і єднати зусилля, щоб вічна пам'ять за наших воїнів і вічний заповіт, який Господь напоминає кожному з нас: Любити Бога понад усе, а ближнього, як самого себе сповнити у житті. Ми повинні дбати про померлих так, як за живих.

Нехай наша молитва і віра відкриють нам розуміння, щоб молячись за померлих ми отримали силу для життя». – із духовного слова владики Михаїла.

Після молитви за полеглих, о. Ярослав Малиш виголосив молитву за всіх безвісті зниклих і їх родини.

«Наша мета завжди щось з’єднювати. Значення слова – Церква, означає - спільна справа.

Нас всіх об'єднує велика любов і віра. Коли ви тримаєте фотографії своїх рідних - це наше спільне.

Попри все мусимо об'єднуватися в Церкві і житті, яке продовжується.

Думка про безвісті зниклих для матерів і дружин – це невизначеність, біль, але також в надія.

Нехай Господь подасть добру вістку». – сказав о. Ярослав.

Зустріч продовжидася у конференц-залі міської ради, де для родин Героїв була приготова мистецька програма.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336