build professional website

Пошук по сайту

«Мученики – це свідки Божої любови» - храмовий празник св. Юрія у Бродах

У Бродах, на парафії св. влкмч. Юрія, відзначили храмовий празник. Святкове богослужіння звершив владика Петро у співслужінні запрошених священнослужителів.

СВІТЛИНИ

 Після читання Євангелія Єпископ виголосив проповідь у якій особливу увагу спрямував на дар оздоровлення, за який людина не завжди дякує Господеві, який подає зцілення.

«Сьогодні неділя ставить перед очі чудо, яке вчинив Господь чоловікові, який 38 років був паралізованим.  На запитання Ісуса, чи хоче бути оздоровленим відповідає, що немає кому допомогти першим увійти в воду. Він не знає, що це Господь розмовляє з ним, в якого немає неможливих речей. У словах відповіді ми можемо почути нарікання, що він всіма забутий, в тих словах є нарікання на хворобу, на людей, напевно і заздрість до тих, які отримали оздоровлення.

Господь повертає йому те, що втратив, на що нарікав і те, що не цінував.» - із слів Владики.

Проповідник зауважив, що розслаблений не запитав, хто його оздоровив, а почувши слова, забув про всіх, хто його оточував і все, про що думав. Лише пізніше він дізнається, хто його оздоровив, коли побачив Ісуса у Єрусалимському храмі.

«Дивлячись на розслабленого, можемо провести паралель з собою у терпіннях. Людина, коли оздоровлюються радіє, але не завжди пам'ятає, що це з Божої милості. Кожна наша хвороба не обов'язково є карою, але кожен гріх, якого я допускаюся - спричиняє хворобу нашої душі і вбиває духовний стан людини.

Господь хотів подати оздоровлення повноцінне, адже найперше хоче оздоровити нашу безсмертну душу, тому каже до розслабленого, щоб той йшов і не грішив.» - додав Архиєрей.

Згадуючи про покровителя храму, єпископ зазначив, що мученики є свідками Божої любові, адже для них Господь був на першому місці.

«Тертуліан казав, що кров мучеників – це насіння Церкви. Ми не бачили Воскреслого Христа, але вірою приймаємо, віра передається і затверджується силою тих, які терплять за неї.

Ті, які пройшли випробування і гоніння Церкви в підпіллі, були непорушними і ми маємо схиляти голови за мученицьке свідчення, яке вони звершили у своєму житті. Не біймося труднощів в житті, бо завжди маємо нагоду утвердитися у вірі до Бога.» - йдеться у проповіді.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336