build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро відвідав парафію у Сільці та уділив піддияконські свячення

У Томину неділю Преосвященний владика Петро відвідав парафію у с. Сілець, Червоноградського деканату. Перед богослужінням єпископ уділив нижчі свячення Максиму Малишу та Ярославу Кульбі.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні у Євангелії ми слухаємо слова: "Блаженні ті, що не бачили і увірували" (Ів. 20,29). Як важливо для людини жити вірою на щодень, приймати її у своєму житті, щоб поручати Богові все те, що відбувається навколо мене.

Віра - це те, що відкриває нам певне майбутнє, на яке сподіваємося, що воно буде з Богом. Воскресіння Христове - це свято віри. Св. Ап. Павло навчає: "А якщо Христос не воскрес, тоді марна й проповідь наша, марна й віра ваша" ( 1 Кор. 15,14). Сьогодні Господь говорить до ап. Томи, щоб той вклав руку в бік і увірував. Коли Ісус в перший день з'явився учням, Ап. Томи не було. Можливо він заздрив, що учні бачили воскреслого Христа і він хотів побачити Спасителя. По вісьмох днях він удостоївся побачити Ісуса, побачив і вже не треба було йому вкладати руку. Ми чуємо сьогодні слова: "Блаженні, які не бачили і увірували" (Ів.20,29). Щасливі ті, які не втрачають віри, яку прийняли від своїх батьків і не розтратили її. Ми чуємо, що Господь коли з'явився учням після воскресіння, перше, що сказав - Мир Вам. Ми сьогодні бажаємо миру в своєму серці, щоб він прийшов на нашу землю. Господь дарує мир нам і хоче, щоб ми його зберігали між собою, щоб він наповняв наше серце і життя. Господь каже, що все можливо тому, хто вірує.

У сьогоднішньому Євангелії також чуємо, як Господь каже до учнів: "Кому відпустите гріхи відпустяться, кому ж затримаєте, затримаються." (Ів. 20,23) Бачимо, що Ісус, як Бог, хоче поділитися владою зі своїми учнями. Цю владу дав Господь своїм апостолам, а вони поділилися нею до сьогоднішнього дня, щоб відпускати гріхи в ім'я Бога. Церква, користуючись Святою Тайною, дає змогу очистити своє серце.

Апостол Павло навчає, що наша віра від слухання. Ми слухаємо науку Церкви, щоб утвердитися у вірі. Часом наші клопоти є перешкодою до зростання у вірі, але своєю стійкістю ми хочемо утверджуватися у вірі, щоб вміти її передати іншим, тим які прийдуть після нас." - із проповіді Архиєрея.

Після богослужіння декан Червоноградський зачитав Декрет про призначення о. Василя Кінаха, сотрудником парафії для праці з молоддю.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336