build professional website

Пошук по сайту

"Пасха - це свято віри і надії", - владика Петро у Мокротині

У Світлий вівторок владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі свв. безсрібників Косми і Дем'яна у с. Мокротин, Жовківського деканату.

СВІТЛИНИ

"Пасха - це свято віри і надії.

В сьогоднішньому Євангелії ми слухаємо про двох розчарованих учнів, які йшли з Єрусалиму до Емаусу. Йшли з міста, де мали збагнути і побачити в Христі того, хто має перемогти поневолення, але побачили, як Ісуса вбили і поклали до гробу. Всі їхні сподівання розчинилися і вони поверталися додому. В дорозі, розчаровані, вони не впізнали Спасителя, коли зустрілися з ним. Господь запитує їх і вони розказують про смуток свого серця. Христос добре знав, як переживали люди подію Страсної п'ятниці.

Часом перебуваючи в розчаруванні, ми засмучені, проблема закриває очі і ми не бачимо, що діється біля нас. Нам потрібно в молитві розповідати про свої болі, бо сам Христос каже: "Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені, і я облегшу вас". Коли Христос чує про розчарування апостолів, він розповідає історію спасіння, що має статися з Месією. Він розповідає їм слово Боже. Слово Боже є тим, яке має нас потішити і дати надію. Подорожній, який їх зустрів мав до них прихильність і вони просять, щоб залишився з ними. Христос залишився і вони впізнали його, коли він розламав хліб. Це хліб, в якому ми приймаємо Христа. Коли приймаємо Ісуса до свого серця, ми очима віри приймаємо благословення Господнє до свого життя. Апостоли без вагання побігли назад до Єрусалиму, щоб розповісти всім, що зустріли живого Христа.

Як важливо знати нам, що Бог є близько до нас. Він завжди присутній у нашому житті. Як радіє наше серце, коли завершується те, у чому ми не могли дати собі раду. Божа рука завжди біля мене, щоб мене підняти, перемінити і дати своє благословення, освятивши мене.

Апостол Павло навчає, що наша віра від слухання. Наскільки ми слухаємо Слово Боже? Коли людина дослідить Божу радість, вона випромінює світло і ділиться радістю. Слухаючи слово Боже, будьмо певні, що Господь біжить на допомогу до кожного з нас. Будьмо вірні у наших серцях Божому слову, яке потішає, утверджує нашу віру і дарує радість називатися дітьми Божими." - із проповіді Архиєрея.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336