build professional website

Пошук по сайту

У Світлий понеділок Кир Михаїл звершив богослужіння у храмі свщмч. Йосафата м. Жовкви

Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну літургію у храмі свщмч. Йосафата, що у м. Жовква  на другий день Великодніх свят. Єпископу співслужили настоятель парафії митр. прот. Михайло Ткачів, о. Віталій Лупій, о. Богдан Садовський та диякон Олег Ярошик.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив гомілію: «Христос Воскрес, щоб ми жили. Він подарував нам не лише життя на землі, а відкрив нам життя вічне, і у цій вічності відкриває нам Свою безмежну любов. 

Ця любов є прообразом Божої любові, якою він сотворив світ. Цю любов об‘явив єдинородний Син, який прийшов на землю: «Бог бо так полюбив світ, що сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього не загинув, але мав життя вічне» (Івана 3.16,18.)

Катехизм навчає про любов Божу до всього світу. Бог наче митець, який створив шедевр - наш світ і життя у ньому, любується ним. Отець споглядає на світ і бачить у ньому образ єдинородного свого Сина - Ісуса Христа, яким і для якого все було створено.

Ісус Христос йде на землю, щоб відновити лице землі і вмирає за нас, щоб ми навернулися до любові,  і щоб ми могли споглядати на світ з любов‘ю, так, як споглядає Бог.

Людина покликана Богом, щоб відкрити свою любов у світі не лише для себе, а відкрити її до Бога задля нашого життя. 

Ми запрошені до Божої любові. Часом наше життя є нужденним, бо ми далекі від Бога і Його любові. Так само і учні і апостоли були настрашені, але Христос приходить до них і каже: «Мир вам». Цей мир про який ми тепер усі говоримо. Мир - це не тільки відсутність війни, але це любов у серці до якої нас запрошує Христос. Цього миру світ нам не може дати, а лише Господь. 

Не біймося докладати зусиль, щоб відшукати мир у своєму серці, який не вдастся замінити іншими дарами у людському житті. Про цей мир запевнив нас Господь кажучи: «Мир мій даю вам».

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336