build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро звершив Пасхальні богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві

Преосвященний владика Петро звершив Пасхальне богослужінння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві.

СВІТЛИНИ

"В сьогоднішній день, святкуючи Пасху, ми вдивляємося в Христа, як переможця, який переміг своєю смертю - смерть, став переможчем над злом, який звіщає нам ту добру новину. Він воскреслий і є серед нас, а ми, як християни, випливаючи з тієї віри, яку сповідуємо воскреслого Христа. Ап. Павло навчає нас: якщо б Ісус не воскрес із мертвих, марною би була проповідь наша, марною була б віра ваша. 

В сьогоднішньому святі збігається вся радість, яку людина може зібрати і прийняти в своє життя, бо, як ми чули в навчанні Івана Золотоустого на Пасху, що сьогодні є день радості для тих, хто постив і не постив, для тих, хто старався і може десь допускав лінивства до свого серця. 

Ми сьогодні святкуємо нашого Переможця, який переміг людський гріх, який забрав всі гріхи світу на себе. Ми бачимо, що Христос, який воскресає з мертвих є серед нас, жінки, які біжать до гробу, не знаходять його там.

Живучи у цьому світі ми знаємо, що нам доведеться його залишити і опинитися в гробі, в тій землі, з якої ми були узяті, але коли ми в цих святах відвідуємо гроби наших померлих і молимося за них, ми також приступаємо з вірою і знаємо, що ця розлука є дуже короткою. Нашою вірою ми сповідуємо і кажемо, що ми віримо у воскресіння мертвих і життя майбутньго віку, тому ми знаємо, що гроби наших рідних будуть порожними. 

В цьому святі ми святкуємо перемогу Христа над злом. Ми, які сказали, що піде за Христом, чи не перебуваємо у тіні смерті, коли йдеться про особисті гріхи, чи я стараюся боротися з гріхом, який призводить до смерті. Гріх - це те, що віддаляє людину від Бога.

Сьогодні ми хочемо стояти в борні проти ворога, який прийшов у нашу землю, який вбиває і нищить. Ми знаємо, що тільки з тобою Ісусе є наша перемога і тільки з Тобою ми можемо надіятись і покладати все в Твої руки, бо Ти той, хто дає силу і благословення.

Пасха - це перехід від зла до добра. Нехай в сьогоднішньому святі, яке є святом всіх свят, запалимося у наших серцях  ревністю і завзяттям, що хочемо належати до Бога, щоб говорити слова св.ап. Павла: Якщо я з Хри стом, то хто проти мене." - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336