build professional website

Пошук по сайту

Архиєреї звершили богослужіння Великого Четверга у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді

У Великий Четвер Правлячий Архиєрей Кир Михаїл у співслужінні владики Петра та духовенства Червоноградського деканату звершив богослужіння у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді.

У часі богослужіння Кир Михаїл звернувся із духовним словом: «Ісус Христос перед смертю збирає своє найдорожче гроно і ділиться своїм священством, вмоїм найдорожчим даром, який ми на землі справляємо. Ісус Христос творить Євхаристію і ділиться найдорожчим, щоб скріпитися любов’ю, щоб іти на смерть і страждання.

Як нам потрібного такого супроводу. Ми часом переживаємо смерть своїх рідних і всі збираємося – так подібно Ісус увійшов у нашу природу. Ми підтримуємо тих, які йдуть дорогою до смерті. Ми молимося, щоби у той час ця невидима благодать через нашу любов і співчуття подала впевнення тому, хто крокує до смерті і знає чим закінчаться страждання.

Сьогодні кожен несе свої терпіння, але також несе терпіння свого ближнього за майбутнє нашої України. Ми просимо в Господа терпеливості і відваги, щоб нам цього вистарчило для ближніх, щоб нам вистарчило сили для супроводу християнського.

Нехай Пресвята Богородиця, до якої ми завжди молимося: «Богородице Діво радуйся», навіть, коли вона супроводжує свого Сина на муки. Вона повна радості і сили, щоб через терпіння перейти у радість нашого життя. Вона пройшла через випробування і її радість проведе наш народ до величного тріумфу, який закінчиться великою славою Божою для нашої України і цілого світу. Щоб ця радість збагатила світ завдяки витривалості і вірі, яку ми і сьогодні збагачуємо нашою присутністю, роздумами і постановами.

Нехай Боже благословення кріпить кожного з нас, щоб ми об’єднані в Церкві, могли з запевненням з Богородицею пережити важкі дні нашого життя».

СВІТЛИНИ

«В сьогоднішній день, коли згадуємо події, які описують нам євангелисти, ми могли разом з нашим Спасителем пережити ці моменти і події, які говорять про кульмінацію місії, яку Господь сповнив по відношенню до людини. Господь, який так полюбив світ, став людиною і залишився для нас під видами хліба і вина у Пресвятій Євхаристії.

Ми пригадуємо про встановлення двох Святих Тайн – Священства і Євхаристії.

Запорука нашого вічного життя – це приготування нашого серця для того, щоб там міг оселитися Господь. У сьогоднішньому Євангелії Господь просить апостолів, щоб вони чували.

В сьогоднішньому дні ми хочемо занести Богові подяку за те, що нас так полюбив і залишився з нами у Пресвятій Євхаристії, з якої ми користаємо для освячення наших душ і тіл, для переміни нашого життя.

Христос говорить про себе, що прийшов не для того, щоб йому служили, але, щоб послужити іншим і віддати своє життя, як викуп за багатьох.

Молімося у сьогоднішньому дні за добрих і святих священників, щоби Господь посилав нам добрі покликання і щоби ті священники, які живуть духовним життям, вміли добре співпрацювати з Божою Ласкою і були жертовними священниками для свого народу.

Священник – цей той, який служить перед Богом і для людей.

Дорогі отці, коли ми розважаємо про цю Тайну, ми вдивляємося в обличчя Ісуса і в те, як він був готовий пожертвувати собою, бо полюбив.

Коли ми любимо, ми готові на багато жертв. Ми не дивимося на себе, а на того, на кого спрямовані наші очі.

Просімо Христа, щоби він торкаючись нашого серця і душі, нас змінював і освячував, а ми, щоби завжди віддавалися його святій волі.» - із духовного слова владики Петра.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336