build professional website

Пошук по сайту

Кир Михаїл звершив святкове богослужіння у Радехові

У неділю, 9 квітня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у Радехові з нагоди празника Входу Господнього в Єрусалим.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Хочу сьогодні з вами розділити радість нашого життя на землі, бо для того і прийшов наш Спаситель, щоб взяти всі терпіння на себе, змінити світ і подарувати нам радість.

Ми святкували Благовіщення. Серед цієї метушні світу, Ангел Господній звіщає Богородиці Добру Новину для спасіння світу і вселяє нам надію, що через Богородицю прийде Спасіння.

Цей Заповіт йде зі Старого Завіту, втілюється в наше життя і ми стаємо учасниками змін, які Господь започатковує у нашому житті. Ми знову чекаємо благовість у теперішньому часі. Господь хоче, щоб ми прийняли благовість і вона мала в нас розвиватися. Сьогодні Ісус Христос входить в Єрусалим і воскресивши Лазаря, показає славу, щоб йому довірилися. Весь народ вийшов на зустріч, щоб його привітати: Благословенний хто йде в ім’я Господнє, Цар Ізраїля. Всі вітали Осанна, Перемога, Спасіння і це давало людям радості.

Ісус Христос далі показує, як може змінитися світ в наших очах. Він в нашому тілі, як і ми терпить. Ми на землі переживаємо ті події, які Христос звершив і його смерть не взяла, тому, що любов смерті немає.

Сьогодні він, як правитель світу, дає життя та показує, що є володарем смерті і весь народ хоче з великим прагненняи мати його серед себе.

Ми сьогодні переживаємо суєту, тління і смерть, але хочемо довіритися Богові так, як Богородиця, щоб нас смерть не полонила і ми могли жити вірою і надією, що Господь нас проведе до Спасіння.

Ми сьогодні перед всілякими загрозами є запевнені Божою любов’ю, щоб знести випробування і пройти від терпіння до слави».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336