build professional website

Пошук по сайту

Єпископ-помічник Петро Лоза зустрівся з семінаристами Сокальсько-Жовківської єпархії

У четвер, 30 березня, в стінах Івано-Франківської духовної семінарії відбулась зустріч владики Петра з семінаристами, які належать до Сокальсько-Жовківської єпархії. На зустрічі були присутні також єпархіальні отці: о. Володимир Коткевич, о. Іван Пігура, о. Михайло Грицишин, а також у зустрічі взяв участь ректор семінарії о. Тарас Путько. 

ФОТОГРАФІЇ

Зустріч розпочалась з спільної молитви. Владика Петро нагадав семінаристам про важливість молитви, особливо у цей важкий для всієї нашої країни час. Також сказав про те, щоб семінаристи добре і плідно навчалися, щоб проявляли активність і старалися не забувати, чому вони прийшли у семінарію. Владика сказав, що зі своєї сторони буде старатися робити все щоб допомагати семінаристам у їхньому навчанню. Також звернув увагу, щоб студенти не забували про читання Святого Письма, з якого ми повинні черпати знання і мудрість для того, щоб вже зараз, і у найближчому майбутньому, прославляти Господа Бога своїми ділами і словами. 

Владика Петро наголосив: «Жнива великі, а робітників мало. Тож просіть Господаря жнив, щоб вислав робітників на свої жнива». (Мт. 9. 37-38.). І справді ці слова заставляють задуматися, адже семінарист повинен розуміти, що вибір стати священником є надзвичайно відповідальним, тому що люди будуть приходити по пораду і потрібно навчитися правильно давати її і коректно подавати людям Слово Боже для того, щоб прославляти Господа.

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336