build professional website

Пошук по сайту

«Господи, якщо хочеш, зціли мене»- отець Віталій Храбатин провів реколекційні науки у Радехові

24 - 26 березня в парафії св. Миколая Чудотворця в м.Радехові з благословення Правлячого Архиєрея Кир Михаїла, єпископа Сокальсько-Жовківського, відбулися великопосні реколекції: «Ісус Христос – дорога, правда і життя». Провадив їх о.Віталій Храбатин – референт зовнішніх відносин Пасторального-Міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

СВІТЛИНИ

У реколекційних науках  отець Віталій роздумував над особливостями тексту літургійних молитов та їх близької дотичності до нашого життя, наголошуючи: "Час Великого Посту на Божественній Літургії, ми чуємо прекрасні псалми, які змінюють нас, додають у наше життя благодать,що спасає". Під час наук реколектант зауважує, що кожна неділя Великого Посту є надзвичайною та особливою, допомогає нам, християнам, віднайти своє покликання, відповісти на нього та прийняти у життя, зробити віру зв’язком між людським серцем та Богом, навчитися споглядати на хрест, який є дорогою для кожного із нас.

У Євангельському читанні Четвертої неділі Великого посту чуємо про чоловіка, який ціле своє життя дбав про хворого сина та у певний момент відчув безсилля. Отець Віталій акцентує на тому, що в цій безсилості батька кожен з нас може віднайти себе. Руки батька опускаються у боротьбі за життя сина, саме тоді він шукає підтримки у Бога: «Господи, якщо можеш зціли!». І тому сміливо можемо сказати разом з батьком слова: «Господи, я вірю, що Ти можеш щось зробити для мене і Ти це робиш через мене». Часом у цій духовній боротьбі, яку ведемо ми є безсилими, через те, що думаємо одне, але чинимо інше. Десь неначе розділяється наше життя»- зазначає реколектант.

Отець Віталій додає, що «бути з Богом – це великий привілей ,оскільки стосунки з Господом змінюють нас, додають нам благодать, що спасає». Отець закликає нас звернути свій погляд до Господа Бога словам: «Господи, ми є всі люди слабкі, попри роки та досвід, але ти Господи будь біля нас, ми дякуємо, що ти є біля нас, що супроводжуєш нас, і ми віримо, що Ти будеш нас супроводжувати і не  залишиш. Ми дякуємо Тобі, що ти є нашим Богом, що обрав нас, що промовляєш до нас Своїми словами».

У кінці реколекційних наук отець Віталій закликав присутніх подякувати Богу за наше покликання, за те, що ми є християнами, і також просити у Господа Бога кожен день бути добрим знаком Божої присутності у світі. Реколектант попросив парафіян бути патріотами своєї церкви ,патріотами Ісуса Христа ,не цуратися того ,що ми належимо до Нього і є поряд з Ним. Лише тоді , за словами о.Віталія, ми будемо добрими громадянами та патріотами нашої Батьківщини ,бо викорінемо із свого серця зло , яке там часом гніздиться.

У часі реколекційних наук отець Віталій відвідав навчальні заклади Радехова та провів зустрічі із старшокласниками та їх наставниками. Повчальне слово проповідник також виголосив працівникам міської влади Радехівської ОТГ та провадив духовну розмову на інформаційному ресурсі м.Радехова.

Період Великого Посту – це час крокування за Ісусом. Тому дякуємо Богові за можливість цього духовного зростання.

Стаття Ангеліни Царик

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336