build professional website

Пошук по сайту

Єпископи та священники єпархії звершили Божественну Літургію за жертвами війни та за мир в Україні

Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Божественну Літургію у катедральному соборі св. первоверх апп. Петра і Павла в Сокалі.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Владика виголосив проповідь:"Сьогодні весь світ єднається з Україною і згадує загиблих у цій війні. Всі єпископи Католицької Церкви цілого світу єднаються у молитві за мир в Україні і за погиблих. Ми об'єднані живим фактом молитви усім світом за мир в Україні.Ця інформація про сьогоднішній день буде відображатися у різних медіа ресурсах про солідарність Церкви і світу з Україною. Тема України і війни в Україні проходить через уми народів.Очільники народів роблять тематичні зустрічі. Митрополит Філадельфійський провів сніданок на тему війни в Україні. Єпископ висловив для Америки ключову тезу про війну в Україні: Боротьба правди з неправдою, добра зі злом. Весь світ солідаризується з добром. Все це діється силою жертви бійців, які патріотично налаштовані боронити Батьківщину і нищити ворога.Ми їм сьогодні пам'ять творимо з тими, які загинули. Нехай ця пам'ять буде живою, бо вони нас захищають. Нехай це сприйняття буде для них великою духовною підтримкою. Супроводжуймо молитвами тих, хто змагається про життя, а також тих, які перейшли до вічності".

Преосвященний владика Петро молився у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві.

"У сьогоднішній день ми хочемо занести цю молитву за всіх жертв війни. Ми кожен день молимося за пришвидшення перемоги і припинення терпінь. Ми терпимо велику рану і є свідками зла, яке не можна вимовити словами. Наші очі звернені до неба, бо Господь є той, який може нам подати те, чого просимо." - із слів владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336