build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у с. Синьковичі з нагоди представлення Протопресвітера Рава-Руського

У неділю, 19 березня 2023 Р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у храмі Успення Пресвятої Богородиці с. Синьковичі з нагоди призначення адміністратора храму о. Михайла Шевчука протопресвітером Рава-Руського деканату.

СВІТЛИНИ

«У сьогоднішню Хрестопоклінну неділю ми всі налаштовані, щоб полюбити хрест Господній і свій хрест, який ми обрали на святому Хрещенні. З Христом наше життя поєдналося в ділі нашого спасіння через хрест, інколи важкий, але життєдайний. Ісус Христос, як людина, просив, щоб Господь відняв чашу терпіння, якщо це можливо, але однак не своєї волі шукав і ця воля Божа спрямована заради нашого життя і спасіння. Це наша точка віри, яку ми маємо розвивати.

Часом ми нарікаємо на терпіння чи здоров’я, але ці всі терпіння приходять не від Бога, а з гріха. Ісус Христос прийшов, щоб умертвити гріхи на своєму тілі, він взяв на себе нашу ганьбу, щоб її умертвити, він помер, воскрес і прославився.

Катехизм навчає, що ми віруємо в Бога Отця, творця неба і землі, в Спасителя нашого Ісуса Христа і в Духа Святого, Господа Животворящого. Сьогодні хочу акцентувати на нашому спасінні, яке Господь Ісус Христос взяв на себе.

З початку жертвоприношення ми бачимо віру Авраама, який ніс в жертву свого сина. Це відбувалося на основі любові до Бога. Господь дав заповідь любити Бога понад усе, а ближнього свого, як себе самого. Авраам прийняв цю заповідь, щоб принести найдорожчу жертву - це була воля Божа, а не Авраамова. Господь вимагає найбільшого, бо є паном нашого життя. Що можемо ми принести, щоб воздати хвалу перед Богом?

Ми каїмося за гріхи, сповідаємося, терпимо, але не можемо ставити перед собою нарікання, які зможуть нас оправдати. В нашому житті ми маємо змиритися з Богом, а не з війною чи каліцтвом, але щоб ми могли заявити свою вірність Богові, яка вимірюється терпеливістю.

Ми в часі війни заносимо молитву до нашого творця в жертві Ісуса Христа, який помер за навернення ворогів. Це наш екзамен на нашу віру і Господь проведе нас через випробування.

Богородиця також тривала у вірі і її віра перетворилася у радість.

Ми сьогодні Хресту поклоняємося, цілуємо і хочемо, щоб його животворна сила зійшла на нас і щоб розкаявся ворог наш, як розкаявся розбійник на хресті.» - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336