build professional website

Пошук по сайту

Єпископи взяли участь у похованнях полеглих воїнів

У неділю, 26 лютого 2023 р. Б., відбулись похоронні богослужінння за Савичем Володимиром, жителем с. Велике, Сокальської ОТГ, який загинув у війні з окупантом.

Віддати шану і помолитися за упокій душі героя, який віддав своє життя за Батьківщину приїхав єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл, який звернувся до присутніх із словом: "Сьогодні, у неділю прощення ми маємо нагоду прощати і провести в останню дорогу нашого героя, щоб як собі запевнити шлях в життя, так і йому своїми молитвами запевнити шлях в життя вічне. Ми сьогодні всі сходимося на дорозі, яку нам Бог стелить, щоби підтримати один одного і мертвих, і живих для того, щоб кожен на своїй дорозі міг осягнути Боже благословення, яке сходить на нас.

Так, як ми зараз відчуваємо Божої потреби і сили, так потребуємо сили захисників і потребуємо надії, щоб вірити в перемогу. Бог через нас діє і хоче, щоб ми в це повірили. Якщо ми один одного будемо підтримувати, то будемо виконувати завдання нашого майбутнього, за яке Володимир поклав своє життя.

Ми тобі брате Володимире співчуваємо, що ти не можеш з нами бути в майбутньому, за яке ти віддав своє життя, але віримо, що ти з вічності будеш бачити нас, як ми сприймаємо те, за що ти віддав своє життя. Ми хочемо бути гідні і варті твого життя".

1 березня 2023 р. Б., владика Петро взяв участь у похоронних богослужіннях полеглого воїна Кушки Дмитра, головного сержанта-командира відділення кулеметного взводу, жителя с. Колоденці.

У прощальному слові Архиєрей відзначив жертву убієнного воїна Дмитра, яку він приніс за всіх нас. Цитуючи слова Євангелія, що немає більшої любові за ту, коли життя своє віддати за друзів, владика закликав всіх, щоб ніколи такої цілопальної любові не бракувало у наших серцях. 

"Ми сьогодні приходимо, щоб провести в останню земну мандрівку нашого героя, убієнного воїна Дмитра. Своїми молитвами ми випрошуємо у Господа прощення всіх його гріхів, а також просимо, щоб більше не прливалася кров наших дітей і батьків. Ми щоденно в Символі Віри, сповідуючи віру молимось, що очікуємо воскресіння мертвих і життя майбутнього віку. Тож нехай ця недовга розлука стане для нас запевненням у вірі, що Господь всіх нас через своє воскресіння переведе до життя вічного." - із слів владики Петра.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336