build professional website

Пошук по сайту

У Жовкві відбулись дияконські та піддияконські свячення

У неділю, 12 березня 2023 р. Б., Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві. Перед богослужінням єпископ уділив нижчі свячення семінаристам Львівської духовної семінарії Степану Зелінському, Юрію Вихору та Назарію Вороновському, а в часі Літургії відбулись дияконські свячення Ростислава Кліша.

СВІТЛИНИ

"В сьогоднішню Другу неділю Великого посту ми чуємо історію, яка може нас здивувати.

Ісус є в домі у Капернаумі, де навчає своїм словом. Дім має обмежене місце і сила народу, яка була присутня там не змогла увійти туди. Четверо чоловіків несли одного розслабленого до Христа, який проповідував слово здатне перемінити і принести радість у людське серце. 

Євангелист розповідає і вказує на розслабленого, товариші якого дуже хотіли віддати його Христові і доклали неабияких зусиль, щоб він мав близкість до свого зцілителя. Господь каже: "Відпускаються тобі гріхи твої". Напевне ті, які принесли хворого, мали інший намір, щоб від був здоровим. Але Христос знаючи, як будуть розвиватися події і знаючи думки фарисеїв запитав: "Що легше — сказати: прощаються тобі гріхи? Чи сказати: встань, візьми своє ложе і йди додому?"

Ніхто з людей не може мати такого міцного слова, яке було сказано Христом. Тим словом він вказує на себе, що він є той, кому все підвладне і прощає гріх, який є причиною смерті людини. Згрішивши, людина заслужила собі на смерть. В часі Великого посту ми шукаємо в собі того, що нам заважає бути в близкості з Богом. 

Розважаючи про зцілення хворого ми бачимо, що з прощенням гріхів він отримав благодать, яку втратив. Йому прощено гріхи і відкрилата дорога до Божого Царства. 

В часі Великого посту ми часто шукаємо нагоди посповідатися і Христос хоче нам у Св. Тайні сповіді сказати: "Встань, візьми своє ложе і йди додому." - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336