build professional website

Пошук по сайту

У Сиропусну неділю владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у катедральному соборі

У Сиропусну неділю Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію з Чином Всепрощення у катедральному соборі св. первоверх. апп. Петра і Павла в Сокалі. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення піддиякону Андрію Кічурі.

СВІТЛИНИ

"Маємо велику відповідальність в житті - відповісти за дар життя перед Богом, людьми і сотвореним світом, що є відповідальністю супроти Бога і ближнього в любові.

Ця любов має народитися в серці і ми з серця маємо промовляти любов'ю, якою Бог привів нас до життя. Виключно його любов створила нас з вами, щоб ми жили. Ми маємо відповісти на цю любов, відкрити її для себе.

Коли говоримо про ближнього, то маємо любити його в рамках цілого світу, бо людині Бог дав відповідальність за весь світ.

Нам усім потрібно увійти в середовище життя, що ми зробили для життя, для ближнього, а не для себе. 

Ми очікуємо Божого благословення, яке є у нас, а нам потрібно його в собі відкопати і пробудити любов до Бога. 

Ми часом відчуваємо щастя в серці, коли відчуваємо взаємну любов, яка має секрет щастя.

Сьогодні разом з вами я хочу пережити цей момент, щоб ми привернули увагу до відповідальності за себе, все сотворіння і разом з цим піднесеним заворушенням промовити молитву "Отче Наш", яку навчив нас Господь.

Ми молимося, щоб прославляти Бога, бути в його славі і ласці, нею ми хочемо жити, втілювати в життя, щоб ця молитва принесла нам Боже благословення.

Ми молимося: "І прости нам провини наші, як і ми прощаємо", бо хочемо в мирі жити з Богом, світом і всім сотворіння разом.

Гріх нас віддалив від розуміння, сприйняття і взаємодії. Ісус Христос приходить у світ, щоб відновити лице землі, щоб ми могли збагнути, якою великою любов'ю Бог полюбив світ.

Ми сьогодні хочемо, задля миру в Україні, простити всім, хто завинив перед нами, щоб в кінцевому направити все, відновити любов до ближнього і Бога.

Бажаю великої і святої сили для перемоги над гріхом." - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336