build professional website

Пошук по сайту

У Магерові відбулось Архиєрейське богослужіння на Богоявлення

У храмі св. Юрія, що у Магерові, Йорданські богослужіння звершив владика Петро у співслужінні адміністратора парафії о. Романа Малькевича та диякона Олега Ярошика. 

Після богослужіння відбулось Йорданське Водосвяття.

СВІТЛИНИ

«У свята від Різдва до Йордану і Стрітення ми розважаємо над тайною, у якій Бог об’являється людині. Сьогоднішнє свято говорить, що він є у Трьох особах, що Син Божий, як друга особа Божа заходить у води, що голос чути з неба, який промовляє:  «Це Син мій улюблений, у ньому моє уподобання», що бачимо Духа Святого, який у вигляді голуба сходить на Ісуса.

Коли ми розважаємо, що Христос народився, прийняв тіло і став одним з нас, то розуміємо, що він прийшов у цей світ до людини, щоб об’явити правду про Господа Бога, який є Євангелією і тим Словом Божим, яке сталося тілом і замешкало між нами. Виповнюється повнота того, що Бог відкривається людині таким, яким він є милосердним і люблячив по відношенні до неї.

У сьогоднішньому святі, коли наші очі звернені на Йордан, ми бачимо Івана Хрестителя, який готував дорогу і вказував на Христа: «Ось Агнець Божий, який бере на себе гріхи світу», який сказав, що негідний, щоб зав’язати в сандалях ремінці, що було роботою найменших слуг. Іван Хреститель є переповнений Доброю Новиною, коли каже: «Покайтеся, бо Царство Боже близько».  

Ми сьогодні святкуємо свято Богоявлення, де Ісус входить у води, щоб їх освятити і знаємо, що через воду омивається первородний гріх, який був перешкодою, щоб відновити ласку, яку людина втратила через гріх.

У Євангелії чуємо, що голос Небесного Отця вказує на свого Сина і ці самі слова наш Небесний Отець хоче промовити до кожного з нас і в кожному хоче бачити улюблену дитину. Ми всі створені на образ Божий і щоб цей образ відновляти маємо св. Тайну Сповіді.

Ми просимо кожного для в молитві, щоб воля Божа сповнялася в нашому житті. Апостол Павло навчає: «Воля Божа – святість ваша» і Бог хоче, щоб ми були святими не через наші заслуги, а через Ісуса Христа». – із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336