build professional website

Пошук по сайту

У Жовкві відбувся єпархійний різдвяний фестиваль "З нами Бог"

У неділю, 15 січня 2023 р. Б., у прокатедральному храмі св. Йосафата в Жовкві  відбувся єпархійний фестиваль коляди: "З нами Бог", у якому взяло участь понад 30 колективів. На початок хорові колективи спільно заспівали гімн фестивалю - "З нами Бог".

СВІТЛИНИ

Із вітальним словом звернувся Преосвященний владика Петро: "Дякую всім, хто прибув сьогодні до Жовкви, щоб єдиними устами і єдиним серцем прославляли Бога. Сьогодні ми дуже потребуємо, щоб з нами був Бог. Те, що ми колядуємо у і прославляємо Божого Сина, ми шукаємо в ньому підпору, бо в ньому є мир, який приходить на землю. Ми сподіваємось, що святкуючи Різдво цього року і звертаючи свій погляд до Вифлеєму, де у яслах, у відкинутості народжується Божий Син, який просвічує темряву, який огортає тих, які відкинуті і забуті. Він є нашою перемогою, якої прагне наше серце.

Ми сьогодні нашими голосами і творчістю будемо прославляти Господа Бога і виражати традиції нашого народу, які жодний ворог не зможе знищити і заборонити. 

Ми пригадуємо з розповідей, як наші воїни УПА сиділи в криївках і прославляли народження Божого Сина. Ми в часі війни сьогодні не відступаємо від наших звичаїв, а їх цінуємо і показуємо на цілий світ, як даром, який Господь виразив в нашому народі.

Хочу побажати всім учасникам фестивалю, щоб ми звертали свій погляд на вбогі ясла у Вифлеємі, щоб ми побачили, що там є наш мир і допомога. Сьогодні нехай ця колядка буде молитвою за нашого українського воїна, який своїм життям захищає свою Батьківщину. Нехай ця колядка буде молитвою за тих, які втратили своїх рідних на полі бою, за тих, хто повернулися додому скаліченими, нехай ця молитва буде знаком і прикликанням Божого благословення з яким ми перейдемо різні труднощі нашого життя."

В часі виступу хорових колективів із вітальним словом звернувся Олег Вольський, міський Голова Жовкви, який відзначив подячною грамотою організатора фестивалю о. Михайла Микиту та о. Віталія Лупія. Також із вітанням завітав народний депутат України Ростислав Тістик.

На завершення фестивалю о. Михайло Микита, голова Катехитичної комісії та організатор заходу подякував всім за участь.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336